Takto zistíš, či vaše priateľstvo úprimné

Skutočné priateľstvo definuje blízky vzťah založený na dôvere, podpore, úcte a úprimnom záujme medzi tebou a tvojou kamarátkou. Kedy tej druhej praješ blaho a šťastie celého sveta bez toho, aby si čakala niečo na oplátku. 

Takto by to malo byť v ideálnom prípade. Avšak realita sa často veľmi odlišuje. Počas života natrafíme na rôznych ľudí, ktorých úmysly nemusia byť také čisté, ako sa na prvý pohľad môže zdať.

Máš aj ty takú kamarátku, z ktorej máš zmiešané pocity? Možno ti tieto emócie prináša jej správanie, ktoré sa nezdá celkom úprimné. A pravdepodobne ona očakáva od vášho vzťahu niečo viac, ako „iba“ priateľstvo. Sústreď sa na tieto varovné signály, ktoré ti odhalia pravdu.

Znaky, ktoré ti prezradia, že vaše priateľstvo je pre ňu zištné

Ozve sa iba vtedy, keď niečo potrebuje

Jeden z najjasnejších signálov predstavuje, ak sa ti kamarátka ozve, iba ak niečo potrebuje. Má problémy, komplikácie či ťažké dni. Nekomunikujete spolu len tak, nezaujíma ju, ako sa máš v bežný deň a ak sa aj spýta, je to len štýlom „aby sa nepovedalo“. Úprimný záujem je v skutočnom priateľstve kľúčový, nezabúdaj na to.

Prečo sa ženy vzájomne nemajú rady?
zdroj: Pexels/Wendy Wei

Ak máš ťažkosti, vyhýba sa ti

Naopak, ak potrebuješ niečo ty, nezdvíha, neodpovedá, jednoducho sa odmlčí. A potom, samozrejme, príde s nejakou výborne premyslenou výhovorkou, prečo bola nedostupná. Áno, môže sa stať, avšak ak sa to deje neustále a to už niekoľko rokov, niečo na tom nehrá.

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Life