Tvoja večerná beauty rutina musí byť obohatená o túto látku

Večerná rutina každej ženy musí obsahovať jeden produkt s látkou, ktorá je v súčasnosti veľmi obľúbená. Vieš, o ktorú ide? Dočítaš sa o nej v nasledujúcich riadkoch a čosi ti o nej povie aj odborníčka Katarína Demetriou z farmaceutického laboratória PharmaMKL.

V dnešnej hektickej dobe nie je jednoduché dobre sa vyspať. Paradoxne, práve kvalitný spánok je kľúčom k mladistvému vzhľadu. Máme pre teba teda prekvapivé tipy na dosiahnutie dokonalého spánku. Vyskúšaš ich?

Na čo by si nemala zabúdať?

Spánok prospieva nielen telu, ale aj kráse. Aby bol kvalitný, je treba eliminovať rušivé faktory. A to napríklad svetlo, hluk či chrápanie partnera. Dobrý spánok je dnes luxusom, ktorý si však zaslúži každá žena.

Sny a ich temné významy
zdroj: Pexels/Andrea Piacquadio

Hodinu pred spaním už nesleduj žiadne obrazovky. Modré svetlo totiž urýchľuje starnutie buniek. Namiesto toho si dopraj relaxačný kúpeľ alebo si čítaj knihu. Dôležitá je aj tma v miestnosti a pokojná hudba, ktorá ťa upokojí.

Zabezpeč, aby v tvojej izbe neblikalo žiadne elektronické zariadenie a zatemni ju čo najviac. Tiež by si mala vyskúšať saténové obliečky a pyžamo, ktoré zabránia nepeknému otlačeniu rôznych tvarov na tvári.

Aká by mala byť tvoja večerná beauty rutina?

Pred spaním sa vždy dôkladne odlíč a použi kvalitný nočný krém. Nezabudni ani na hydratáciu chodidiel a pier. Med na pery a hydratačný krém na nohy pod ponožky urobia zázraky.

Pred spaním si dopraj pohár vody s kolagénom, ideálne vo forme peptidov, ktorý sa vďaka nim ľahko vstrebáva. O tejto látke sa dozvieš viac aj po kliknutí SEM.

Tvoja večerná beauty rutina musí byť obohatená o túto látku
zdroj: PharmaMKL

„Klinickými štúdiami je dokázané, že večer má užívanie kolagénu najlepší účinok, pretože počas spánku prebiehajú dôležité regeneračné procesy, kedy telo efektívne využíva kolagén na obnovu buniek a tkanív,“ vysvetľuje Katarína Demetriou z farmaceutického laboratória PharmaMKL.

„Taktiež aj tráviaci systém je vtedy menej aktívny v zmysle spracovávania nového jedla, čo môže viesť k lepšiemu vstrebávaniu kolagénu, ktorý bol užitý pred spaním. To znamená, že má viac času na absorpciu a využitie telom,“ uzatvára odborníčka.

Zdroj: Tlačová správa, Katarína Demetriou z farmaceutického laboratória PharmaMKL

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Beauty