Čierne bodky

Čierne bodky patria medzi bežné problémy, s ktorým sa stretáva mnoho ľudí. Tieto malé tmavé škvrnky na pleti môžu byť nepríjemné a často ťažko odstrániteľné, keďže sa nachádzajú pod kožou. Ak ťa trápia, vyriešiš ich pomocou týchto 5 rád.

Existuje niekoľko účinných spôsobov, ako sa ich zbaviť a minimalizovať ich výskyt. Toto je 5 metód, ktoré ti pomôžu vyriešiť tvoj problém.

Pravidelne si čisti pleť

Pravidelné čistenie nie je dobré len na čierne bodky, ale pre celkové udržanie čistej a sviežej pleti. Okrem iného ju zbavuje nadbytočného mazu, odumretých buniek a nečistôt, ktoré sa hromadia v póroch. Takýto úkon opakuj ráno a večer a predídeš ich upchávaniu.

Niektoré ženy môžu mať problémy s akné či rozšírenými pórmi, a preto je lepšie dvojfázové čistenie, o ktorom sa dočítaš TU.

Pleťové masky

Určite každá z nás občas zavíta v drogérii. Pri najbližšej návšteve sa poraď s predavačkou a opýtaj sa jej na produkty, ktoré zabraňujú tvoreniu čiernych bodiek. Niektoré masky obsahujú dokonalé zložky a po ich aplikácii bude tvoja pleť čistejšia.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Mai Pham ♡ (@lovemaaii)

Návšteva kozmetičky

Najlepší a najmä rýchly spôsob ako sa zbaviť nepríjemností na tvári, je návšteva odborníka. V súčasnej dobe existuje mnoho kozmetičiek, ktoré vykonávajú rôzne čistenia. No pri výbere si dávaj dobrý pozor a zameraj sa aj na recenzie danej osoby.

Zdravá strava

Pleť reaguje aj na vonkajšie vplyvy, avšak odzrkadľuje najmä tvoju životosprávu. To, ako sa stravuješ ovplyvňuje tvoje akné, ale aj nadmerný výskyt čiernych bodiek. Konzumácia vyváženej stravy, ktorá sa zameriava na vitamíny a minerály, podporuje zdravú pokožku.

Čierne bodky
zdroj: Unsplash/ Brooke Lark

Nechytaj si pleť špinavými rukami

Čierne bodky sa tvoria z nečistôt a nedôsledného čistenia pleti. Ak tráviš veľa času scrollovaním sociálnych sietí na telefóne a potom si tými istými neumytými rukami chytáš tvár, je vysoká pravdepodobnosť, že sa tvoja pokožka zanesie špinou a následne sa rozšíria aj póry či akné.

Zbaviť sa čiernych bodiek si vyžaduje čas a trpezlivosť, avšak s pravidelnou starostlivosťou a správnymi návykmi budeš registrovať viditeľnejšie výsledky. Pamätaj, že ak si pleť nebudeš čistiť a budeš na to „kašľať,“ tvoja pokožka nikdy nebude dokonalá.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Beauty