Ako prekonať rozchod?

Rozchod nie je príjemnou záležitosťou a často dokáže ublížiť ešte stonásobne viac, ako nejaká fyzická bolesť. Žiaľ, väčšina z nás si tým musí prejsť. A keďže sa po ňom „spamätávame“ dlho, zvykneme sledovať našich expartnerov na sociálnych sieťach. 

Dôvodov, prečo to robíme a neustále máme potrebu pozorovať našich bývalých frajerov, je hneď niekoľko. V TÝCHTO 5 sa určite nájdeš aj ty. Teraz sa však spolu poďme pozrieť na to, ako sa tomu dá vyhnúť.

Ako prekonať rozchod a nesledovať ex na sociálnych sieťach?

Zablokuj si ho

Z niektorých žien sa stávajú doslova „stalkerky“ a neexistuje deň, kedy by aspoň raz neskontrolovali svojho expartnera na sociálnej sieti. Chceme vedieť, ako sa mu darí a či si už za nás našiel náhradu. Prípadne, ak k nemu stále niečo cítime, chceme sa pokochať jeho fotkami.

Online zoznamky
zdroj: Pexels/Mikhail Nilov

Aby si predišla tomuto správaniu, ktoré občas hraničí s chorobou, zablokuj si ho na všetkých sociálnych sieťach. Urob to aj s jeho telefónnym číslom a potom ho vymaž. Nie kvôli tomu, žeby ťa mohol kontaktovať, ale preto, aby si nemala nutkanie skontrolovať ho. Proste ho razom odstrihni zo svojho života. Odtrhni ako náplasť. Uvidíš, že sa svojej bolesti zbavíš oveľa rýchlejšie.

Zbav sa spoločných spomienok

Určite ste sa počas svojho vzťahu fotili alebo možno točili. Vymaž všetky tieto zábery zo svojho telefónu, pretože ti iba zbytočne pripomínajú váš vzťah, predlžujú a prehlbujú bolesť z rozchodu.

Rovnako povyhadzuj alebo mu povracaj všetky darčeky, ktoré ti kedy dal počas vášho vzťahu. Pri pozretí na tieto suveníry si určite spomenieš, s koľkou láskou ti ich daroval. Teraz je to už nenávratne preč. Minulosť nechaj v minulosti a sústreď sa už iba na prítomnosť a budúcnosť. Nezúfaj, čaká ťa niečo oveľa lepšie.

Život a jeho ťažké skúšky
zdroj: Pexels/wendel moretti

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Dating