Pravda alebo lož: Vieš, čo patrí do fenomenálnych receptov „starej matere“?
KvízyRecepty sú dokonalé v tom, že sa počas varenia jedla vždy dá niečo vymeniť a nakoniec vznikne kulinárske dielo. Avšak, niektoré ingrediencie sú nenahraditeľné a tradujú sa už od našich „starých materí“. Pokiaľ sa rada zvŕtaš v kuchyni, otestuj sa v našom kvíze a urči, čo je skutočne pravda.
Kapustu do segedínskeho guláša musíš pridať spolu s cukrom.
Segedínsky guláš je tradičný pokrm a aj keď sa ho ľudia snažia všelijako vylepšovať, kapusta v ňom by zaručene mala byť kyslá.
Šošovicovú polievku osolíš až ku koncu varenia.
Najlepšia šošovicová polievka je vtedy, keď ju osolíš až ku koncu varenia. Aby šošovica zbytočne nezostala tuhá a tvrdá.
Stratené vajce sa robí najlepšie na panvici.
Pokiaľ chceš spraviť perfektné stratené vajce, musíš vedieť, že sa robí pomocou naberačky a vriacej vody. Žiadnej panvice.
Do palacinkového cesta ide hladká múka.
Každý si robí palacinky po svojom, no do základného receptu ide určite hladká múka.
Do bazalkového pesta patrí koriander.
Na chutné bazalkové pesto potrebuješ bazalku, píniové oriešky, cesnak, parmezán, olivový olej a štipku citrónovej šťavy.
Sedliacka omeleta je spojenie vajec a zemiakov.
Do sedliackej omelety sa dávajú hlavne uvarené zemiaky a vajíčka. Čo si ešte k tomu pridáš, je na tebe. Napríklad klobása sa určite zíde.
Bešamel sa robí z masla a polohrubej múky.
Pravý bešamel, napríklad na lazane, sa robí z masla a hladkej múky, kam sa ešte pridá mlieko a parmezán.
Správna gazdiná by mala vedieť, ako sa postarať nielen o seba, ale aj o domácnosť a prázdne žalúdky. Preto je skvelé vedieť niektoré recepty naspäť, ak by si nemala po ruke internet. Ak si ale náhodou nevedela, čo do ktorého receptu patrí, nezúfaj, aspoň si sa naučila niečo nové.
A pokiaľ ťa náš kvíz bavil, skús aj TENTO, v ktorom sa zase dozvieš, či poznáš všetky triky v domácnosti. Niektoré „zlepšováky“ ti určite zachránia život a hodiny čistenia.