Šatové trendy na leto 2024
Pexels/Jonaorle/ali Shot80

Šaty sú dokonalým módnym kúskom. Nielen, že pôsobia žensky, ale taktiež sa jednoducho nosia a ešte jednoduchšie kombinujú. Prezradíme ti, aké šatové trendy podľa Vogue dominujú tohtoročnému letu. 

Trendy šaty na leto 2024

Výrazné zdobenie

Strapce, kamienky, flitre. Na svoje si príde každá straka, pretože toto leto je v kurze všetko ligotavé. Hlavne, aby toho bolo poriadne veľa a vôbec nevadí, ak tieto „cingrlátka“ budú aj skombinované. Tohtoročné leto praje všetkým milovníčkam týchto výrazných extravagantných kúskov.

Biele šaty

Biele šaty by nemali chýbať v šatníku žiadnej ženy. Tento univerzálny a veľmi ľahko kombinovateľný kúsok sa priam vyníma na opálenej pokožke. Sú skvelou voľbou na obyčajný nákup, brunch s kamarátkami aj večerné rande. Môžeš si vybrať romantické madeirové, zdobené čipkou, volánmi alebo tylom, či jednoduché bavlnené. Možností je nekonečno.

Biele šaty
zdroj: Unsplash/Hendrik van Heerden

Polo club

Goliere, goliere a ešte raz goliere. Toto leto sú trendy aj šaty v takzvanom „polo“ štýle, ktorým sa vyznačuje napríklad značka Ralph Lauren. A teda pokiaľ chceš ísť toto leto s módou, siahni po jednoduchých bavlnených šatách s „limčekom“.

Kvety, všade samé kvety

Kvietky sú po menšom ústupe opäť v kurze a vracajú sa na módnu scénu v plnej sile. Veľké kvetinové vzory, 3D vyobrazenia aj drobná potlač, fantázii sa medze nekladú. Preto, pokiaľ si pred pár rokmi odložila hlboko do skrine svoje obľúbené šaty s veľkými ružami, je čas opäť ich prevetrať.

Kvety, všade samé kvety - kvetinové šaty
zdroj: Unsplash/Sasha • Stories

Metalické odtiene

Metalické farby tento rok jednoducho dominujú vo všetkých oblastiach. V článku TU, sme ti predstavili akou pedikúrou toto leto zahviezdiš a medzi nimi nájdeš aj spomínané metalické odtiene. Ale pozor, kúsky v takýchto farbách dokážu zvýrazniť každú neželanú líniu tvojho tela.

Priesvitné šaty

Šaty, ktoré presvitajú, už podľa najnovších trendov nepatria iba na pláž, ako prehoz cez plavky. Ak chceš byť v kurze, obleč si ich do mesta, ale opäť mysli na to, čo si pod ne vezmeš. Vybrať si môžeš šifónové, ktoré pôsobia vyzývavejšie, ale pokojne aj romantické háčkované.

Zdroj: Vogue

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Móda