Aké plavky sa hodia na tvoju postavu

Výber správnych plaviek dokáže ovplyvniť to, ako sa budeš cítiť na pláži či kúpalisku. Plavky, ktoré ti perfektne sedia a lichotia tvojej postave ti dodajú sebavedomie, ale aj pocit komfortu. Vieš si vybrať tie správne?

Každá z nás je iná, jedinečná, a to znamená, že každej aj pristane niečo iné. Prečo nosiť čosi, čo ti nesedí, keď si môžeš obliecť to, čo iba podčiarkne tvoje prednosti? Prinášame ti niekoľko tipov, aké plavky si vybrať na tvoj typ postavy.

Ako si vybrať vhodné plavky na tvoj typ postavy

Hruška

Ak máš širšie boky a úzky vrch tela, zvoľ plavky, ktoré opticky vyrovnajú tvoje proporcie. Vyber si horný diel s volánmi, výraznými vzormi alebo jasnými farbami, aby si pritiahla pozornosť na hornú časť tela. Spodný diel by mal byť jednoduchší, v tmavších farbách a bez zdobenia, aby opticky zmenšil boky. Týmto spôsobom dosiahneš harmonický vzhľad.

Plavky s volánom
zdroj: Unsplash/Jonathan Borba

Jablko

Ak máš širší stred tela a štíhle nohy, jednodielne plavky s tvarovacím efektom alebo vzormi, ktoré zúžia pás, sú pre teba ideálne. Tankini, ktoré zakrývajú bruško a dobre sedia, môžu byť tiež skvelou voľbou. Takéto plavky ti pomôžu vyzdvihnúť tvoje prednosti a zakryť problematické oblasti, čím dosiahneš vyvážený a atraktívny vzhľad.

Atletický typ

Ak máš rovné línie a menej výrazné krivky, volánové a detailné plavky ti pridajú objem a ženskosť. Push-up plavky môžu zvýrazniť tvoje prsia a pridajú tvar. Hľadaj také kúsky, ktoré vytvoria ilúziu kriviek a dodajú tvojmu telu viac tvaru. Tento typ plaviek ti pomôže zvýšiť ženskosť a vyvážiť proporcie.

ploché bruško do leta
zdroj: Unsplash/Muhammadh Saamy

Presýpacie hodiny

Pokiaľ máš vyvážené proporcie so zúženým pásom, bikiny sú skvelou voľbou, pretože zvýrazňujú tvoj prirodzený pás. Môžeš tiež zvoliť jednodielne plavky s výstrihom do V alebo zavinovacie modely, ktoré zdôraznia tvoje krivky. Tieto plavky ti umožnia vyzdvihnúť tvoje prednosti a cítiť sa sebavedome.

Obrátený trojuholník

Ak máš širšie ramená a užšie boky, spodný diel plaviek s volánmi, vzormi alebo svetlejšími farbami pridá objem bokom a vyváži tvoje proporcie. Horný diel by mal byť jednoduchší a tmavší, aby nepriťahoval toľko pozornosti na ramená. Takto dosiahneš harmonický vzhľad a vyvážiš hornú a dolnú časť tela.

Leto je obdobím, kedy sa tvoja kreatívna módna duša môže poriadne vyšantiť. Ak hľadáš inšpiráciu na hot letné outfity, v ktorých očaríš každého, klikni SEM.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Móda