Veronika Bušová

Chcela by si potešiť svojho drahého alebo blízkych chutným dezertom? Ak ti to v kuchyni nejde, nezúfaj. Cukrárka Veronika Bušová ťa teraz naučí, ako na to. Vďaka jej kurzom môže piecť naozaj každý a vôbec nevadí, ak nemáš skúsenosti. Všetko je vysvetlené do najmenších detailov, preto sa nemusíš obávať toho, že by ti to opäť nevyšlo.

Veronika Bušová sa profesionálne venuje gastronómii a pečeniu už 10 rokov, pričom šiesty rok je tvárou kuchyne Lidl, kde ju baví neustále vymýšľanie nových receptov. Veľmi dobre má rozbehnutý aj profil na Instagrame, kde ju sleduje 69-tisíc ľudí. Fanúšikovia si zvykli na pravidelné recepty, ktoré pečú spolu s Veronikou. Ona im v správach či v komentároch s ochotou zvykne aj poradiť.

„Za Instagramom sa skrýva novo vybudovaná cukrárska výrobňa , ktorá skvele slúži ako eventový priestor školy pečenia, kde pravidelne organizujem prezenčné praktické tzv. „hands-on“ kurzy, individuálne kurzy či teambuildingy, alebo pečiem rôzne cateringy na mieru,“ prezradila Veronika.

Vo výrobni má k dispozícii profesionálne kuchynské vybavenie a veľké kapacity, takže dokáže za krátky čas upiecť veľké množstvo koláčikov, napríklad v rámci firemných promo balíčkov.

Nauč sa piecť vďaka e-kurzom

Veronika Bušová má pre svojich fanúšikov veľkú novinku, ktorou je spustenie e-kurzov. „Keďže záujem o pečenie je veľký a krátky instagramový formát nevie pokryť detailne techniky a prejsť recept krok po kroku, rozhodla som sa o svoje know-how podeliť aj s tými, čo sa prezenčne na kurzy dostaviť nemôžu a spustiť nový veľký projekt detailných E-kurzov (masterclassov), ktoré si ľudia môžu kúpiť či darovať a spoločne so mnou si cukrárske techniky a overené recepty a postupy skúšať doma,“ prezradila nám Veronika.

Na kurzoch pracuje viac ako rok so Štúdiom 23. Môžeš si ich kúpiť pohodlne cez web, zaplatiť kartou a stiahnuť cez stránku. Čoskoro budú dokonca dostupné aj v anglickom jazyku. Súčasťou kurzov sú podrobné zábery techník, PDF s receptúrami s presnými postupmi a gramážami, pomôckami či špeciálne odporúčanými surovinami. Taktiež tam nájdeš grafiku upozorňujúcu na vychytávky a tipy, ako mať čo najlepšie výsledky a ako sa vyvarovať chybám. E-kurz budeš mať po zakúpení k dispozícii natrvalo, takže si ho môžeš púšťať a zastavovať bez obmedzení.

Každý sa môže naučiť variť a piecť

E-kurzy sú vhodné ako pre začiatočníkov, tak aj pre skúsených cukrárov, pretože každý si v nich nájde niečo pre seba. Recepty sú skúšané v profesionálnej výrobni, ale rovnako aj v domácich podmienkach, aby sa hravo vydarili naozaj každému. Naozaj to zvládne každý?

„Variť môže každý a nie je to len citát z rozprávky Ratatouille. Kuchárstvo a cukrárstvo je remeslo, ide o cvik. Samozrejme, vďaka overeným receptom a technikám to ide určite ľahšie, dôležité je sa nezľaknúť a ísť do toho. Sú aj komplikovanejšie recepty, ale buďme úprimní, nie je to jadrová fyzika a dá sa to zvládnuť. Základom sú kvalitné suroviny, dobré recepty, správne postupy a tréning,“ prezradila nám skúsená cukrárka.

Ako ale sama priznala, aj jej sa niekedy stane, že sa jej niektorý recept nepodarí. „Neustále testujem a vyvíjam nové recepty, takže mám v kuchyni aj veľa nepodarkov. Super je, že ich mám ja, ale nie ľudia, čo podľa mňa pečú. Von idú len overené a odskúšané recepty. Snažím sa sledovať nové trendy, ale stáva sa mi, že populárne recepty zo zahraničia s našimi surovinami nie vždy fungujú a treba ich upraviť na naše zloženie potravín,“ priznala Veronika.

Prečo by si mala e-kurzy vyskúšať aj ty?

„Ja tvrdím, že je lepšie raz vidieť ako trikrát čítať. Výhodou e-kurzov je, že techniky a tipy vidíte priamo v praxi, lebo pod písaným slovom si v receptoch v knižkách častokrát 100 ľudí predstaví 100 rôznych vecí,“ hovorí Veronika Bušová, ktorá má aj svoju vlastnú stránku, kde okrem iného nájdeš aj prehľad kurzov, ktoré si môžeš zakúpiť.

A čo by Veronika odkázala našim čitateľkám? „Strašne ďakujem a vážim si každého jedného zákazníka. Najskôr si prečítajte pozorne recept, potom pozrite video a nachystajte si suroviny. Potom postupne s videom, ktoré si zastavujete, pečte spolu so mnou a skúšajte. Grif chytíte až po niekoľkých pokusoch, ale jedlé a chutné budú určite už aj prvé pokusy a dizajn sa vycibrí,“ uisťuje cukrárka a zároveň dodáva odvahu tým, čo majú možno obavy.

Ľudia môžu Veronike posielať aj svoje výtvory, ktoré rada prezdieľa. Prípadne jej môžeš napísať správu, ak si niečím nebudeš istá a ona ti rada poradí. Tak to robí aj teraz a s viacerými ľuďmi prišla spoločne na to, kde robia chybu.

Veronika má ale ešte jednu novinku, ktorou je príprava novej kuchárskej knihy. Tá by mala vyjsť začiatkom novembra v tlačenej verzii a pôjde o zbierku obľúbených receptov z Instagramu. Čoskoro sa spustí aj jej predpredaj. Kniha, e-kurzy či poukaz na prezenčné kurzy je aj veľmi dobrým darčekom, ktorým určite potešíš svoju maminu, sestru, kamošku či svokru.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Life