Chudnutie

Ak sa rozhodneš zhodiť pár kíl alebo udržiavať zdravý životný štýl, je dôležité, aby si nezabúdala aj na to, že tvoje telo potrebuje aj starostlivosť zvonka. Okrem cvičenia a zdravej stravy je dôležité venovať pozornosť pokožke a vlasom, ktoré môžu byť ovplyvnené procesom zhadzovania kíl, keď na ne chudnutie nevplýva práve najlepšie.

Hydratácia

Pitie dostatku vody je kľúčové pre zdravie pokožky a vlasov. Vypi minimálne 8 pohárov vody denne a dopraj si ju aj počas cvičenia. Hydratovaná pokožka vyzerá sviežo a zdravo, ale aj vlasy sú silnejšie a lesklejšie.

Výživná strava

Zameraj sa na stravu bohatú na vitamíny a minerály, ktoré podporujú zdravie pokožky a vlasov. Konzumuj potraviny bohaté na vitamín C (citrusové ovocie, paprika), vitamín E (orechy, avokádo), vitamín A (mrkva, sladký zemiak) a biotín (vajcia, celozrnné potraviny).

Žena a zdravá strava
zdroj: Pexels/Mustafa Erdağ

Ochrana pred slnkom

Počas chudnutia sa pokožka môže stať citlivejšou na slnko. Používaj ochranný krém s dostatočným SPF, nos ochranné oblečenie a vyhni sa nadmernému slneniu, najmä počas hodín, keď je slnko najintenzívnejšie.

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieBeauty