Žena sedí pri mužovi

Čo všetko sa podľa teba považuje za milovanie? Len samotný pohlavný styk alebo aj napríklad fajka či „ručná práca“? Výsledky najnovšieho prieskumu z portálu YouGov ťa poriadne prekvapia. Takmer polovica opýtaných totiž takéto veci za s*x vôbec nepovažuje. To môže spôsobiť nemalé problémy vo vzťahoch. 

To, čo je milovanie a čo nie, by ste si mali ujasniť hneď na začiatku vzťahu. Súvisí to najmä s tým, čo dvojica považuje za neveru a čo nie. Niekto by neodpustil ani také bozkávanie, takže radovánky ústami tam dole môžu byť ďaleko za červenou hranicou. Prieskumu sa zúčastnilo 5 807 dospelých vo Veľkej Británii, pričom išlo o 2 811 mužov a 2 996 žien.

Podľa prieskumu až 41 % opýtaných hovorí, že fajka nie je považovaná za s*x. Na druhej strane 45 % si myslí, že to milovanie určite je. Zvyšok sa nevedel prikloniť k ani jednej odpovedi. Nepochybne ide o zaujímavé výsledky, keďže je to takmer 50 na 50. Ku ktorej skupine by si sa priklonila ty?

Zamilovaný párik má na očiach ružové okuliare
zdroj: Instagram/dirtybootsandmessyhair

Veľké rozdiely podľa veku

Prieskum odhalil pomerne veľké rozdiely aj na základe veku respondentov. Rozdelení boli v dvoch skupinách, od 18 do 49 rokov a nad 50 rokov. Napríklad takú „ručnú prácu“ považuje za s*x len 23 % ľudí v prvej skupine. Zo starších nad 50 rokov uviedlo 45 %, že sa to ráta.

Čo sa týka uspokojenia ženy ústami, 50 % opýtaných v prvej mladšej skupine to za milovanie nepovažuje. V druhej skupine za možnosť nie hlasovalo iba 29 % ľudí. V prípade ženského uspokojenia rukami je tento pomer 58 % v prvej skupine oproti 37 % v druhej skupine.

Si z týchto výsledkov rovnako prekvapená ako my? Ako môžeš vidieť v grafickom porovnaní, viac ako polovica ľudí tieto činnosti nepovažuje za s*x. Dajú sa potom rátať ako nevera? Určite sa o tom porozprávaj so svojím priateľom, pretože na to môžete mať úplne odlišný názor. Každopádne je zaujímavé, akým smerom sa dnešná spoločnosť uberá. Mladí ľudia sú podľa tohto odviazanejší a chcú si viac užívať.

Zdroj: YouGov

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieDating