body positivity
instagram/francescafarago instagram/dyllanmoxim instagram/jamienkidd

Ideály krásy, ako sú husté dlhé vlasy, úzky pás, tenké a dlhé nohy či plné prsia a guľatý zadok bez akýchkoľvek chýb, tu nie sú len odvtedy, čo vznikol internet. Sociálne siete však tento pocit u mnohých žien ešte podnecujú. Pravdou však je, že dokonalá postava neexistuje. Sme ženy, sme krásne, sme múdre a nemusíme sa deliť na tie krásne a tie menej pekné.

Prestaň sa naháňať za nejakým vzorom modeliek alebo dievčat na TikToku a Instagrame. Určite sú na svete ženy, ktorými by sme mali inšpirovať. Nie však v tom, že sú krásne alebo ťa očarí ich dokonalá postava, ale napríklad pre ich vystupovanie, povahu, charizmu či intelekt.

Nereálna krása

Zabudni na Instagram a TikTok, pamätáš si tie časy, keď sa fotky robili bez úprav, len tak do albumu? Vtedy sme sa neporovnávali. Pozerali sme si zábery pre ich emóciu, pretože sme si chceli spomenúť na tie pocity a na tie miesta, kde boli vytvorené. Fotky slúžili ako album spomienok a nie preteky, ktorá bude mať hladšiu pleť, krajší outfit či užší pás a lepšiu postavu. Tie fotky mali v sebe niečo, čo tie dnešné vytratili. Tým je realita.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa ODZADU SK (@odzadu.sk)

Na fotky z detstva doteraz pozeráme s prižmúrenými očami, pretože sme na nich občas umazané od pudingu alebo v nejakom čudnom oblečení, ktoré bolo moderné. Prečo sa teda porovnávaš teraz, prečo sa chceš podobať na dievča na fotke? Bojuješ s každým jedlom, pretože nemáš úzky pás.

Dokonalú postavu má vlastne každá jedna z nás, pretože je krásna a jedinečná. Či už máš väčšie spodné bruško, úzke nohy, krátke alebo dlhé vlasy, veľké alebo tenké obočie. Na tvojom tele neexistuje naozaj nič škaredé. Je to len tvoj kritický pohľad na seba a tie predpotopné názory, ktoré ti boli od detstva vsadené do hlavy. Nikto nemusí vyzerať tak, ako by to chcel niekto iný alebo tak, ako mu to diktuje určitá skupina.

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieLife