O mesiac sú Vianoce

O necelý mesiac sú tu Vianoce… Túto vetu teraz počúvaš určite z každej strany a chytá ťa pri nej úzkosť a panika. Keď si predstavíš, čo všetko budeš musieť stihnúť, obleje ťa studený pot a premýšľaš, ako to všetko zase stihneš.

Čo keby si tento rok začala trochu skôr a všetko urobila postupne, nie naraz ako po minulé roky? Máme pre teba 5 jednoduchých tipov, ktoré ťa ochránia pred zbytočným stresom. Konečne si môžeš prípravu na najkrajšie sviatky v roku naozaj užiť.

Nasledovné aktivity si rozdeľ na najbližšie dni a týždne a rob ich podľa toho, ako budeš stíhať. Pokojne aj každý deň nejakú maličkosť. Dôležité je plánovanie a aby si dopredu vedela, čo všetko treba urobiť.

Darčeky nezháňaj na poslednú chvíľu

Mnohí ľudia si nechávajú nákup darčekov na poslednú chvíľu. Poznáme dokonca aj takých odvážlivcov, ktorí sa k tomu dostanú až 24. decembra doobeda. Výber je vtedy naozaj chabý, a tak sa nakúpia aj zbytočnosti, ktoré nikoho poriadne nepotešia.

V našom nedávnom článku sme hovorili o 5 dôvodoch, prečo začať s nákupom darčekov už teraz. Predstav si, že všetko zoženieš načas, na nikoho nezabudneš a balíčky zabalíš postupne. Pekná predstava, však?

Postupné upratovanie

Aj keď sú Vianoce len o mesiac, to neznamená, že všetko musíš upratať pár dní pred sviatkami. Menej dôležité veci môžeš urobiť aj teraz, napríklad upratanie skríň, vyhodenie nepotrebných vecí alebo dôkladnejšie čistenie kuchyne. Zvyšok si rozdeľ postupne a každý deň urob niečo iné. Jeden deň utri prach, ďalší vyčisti kúpeľňu a tak ďalej. Naraz toho nebude príliš veľa.

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane. 

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieLife