Žena si podopiera bradu pri počítači
Unsplash/Magnet.me

Máš toho veľa, no aj napriek tomu sa ti nič nechce a nemáš motiváciu pokračovať? Hľadáš spôsoby, ako sa znovu sústrediť, no zatiaľ všetko bez úspechu? Máme pre teba 7 overených tipov, ktoré pomáhajú aj nám, takže by si ich mala aspoň vyskúšať. 

Choď sa poprechádzať

Vstaň a choď na toaletu, napustiť si vodu alebo sa len tak poprechádzaj po kancelárii či izbe. Stačí aj krátkych 5 minút. Keď si potom sadneš za počítač alebo za papiere s učením, sústredenie bude lepšie a tvoj výkon bude oveľa efektívnejší.

Stanov si malý cieľ

Nesnaž sa urobiť veľa vecí naraz. Ak si stanovíš príliš veľký cieľ, ktorý je ťažké splniť, tvoja motivácia bude veľmi nízka. Radšej si dávaj viac menších úloh, ktoré keď splníš, budeš sa cítiť oveľa lepšie. Aj sa ľahšie na to sústredíš.

Urči si malú odmenu

Lepšie sústredenie a motiváciu môžeš spojiť aj s odmeňovaním. Povedz si, že keď niečo dokončíš, môžeš si dať sladkosť alebo pár minút scrollovať sociálne siete. Keďže sa budeš tešiť na odmenu, úlohy ti pôjdu od ruky.

Zabudni na multitasking

Problémy so sústredením spôsobuje aj to, keď sa snažíš robiť viac vecí naraz. Upriam sa iba na jednu vec a neprestávaj s ňou dovtedy, kým ju nedokončíš. Taktiež si stíš zvonenie alebo mobil odlož z dosahu.

Žena s mobilom sa usmieva
zdroj: Pexels/Andrea Piacquadio

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieLife