Instagram/martin_malucky/stefina.a

Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Jar už pomaly klope na dvere a s ňou prichádza aj možnosť voľnejšie cestovať. Bola by škoda nevyužiť toto ročné obdobie na všetko to, čo sme si poslednú dobu museli odopierať. Rady by sme ťa preto inšpirovali nádhernými miestami, ktoré nájdeš aj na Slovensku.

Naše vodopády majú neskutočné čaro. Oplatí sa ich navštíviť, pretože pohladia tvoju dušu a doprajú tebe i tvojim blízkym relax, ktorý nenájdeš v tejto podobe nikde inde ako práve v prírode.

Kam sa najbližšie vyberieš na výlet?

Šútovský vodopád

Tento nádherný vodopád, nachádzajúci sa v Národnom parku Malá Fatra, je nielen svojou návštevnosťou obľúbeným, ale zároveň je radený medzi štvrtý najväčší na území Slovenska. Cesta k nemu vedie priamo z obec Šútovo, ktorá sa nachádza v okrese Martin.

Dostať sa k nemu môžeš aj priamo z chaty pod Chlebom. Ide naozaj o veľmi príjemnú prechádzku nádhernou prírodou s mimoriadne nádherným koncom. V cieli si budeš môcť vychutnať práve tento Šútovský vodopád s dĺžkou 38 metrov.

Vodopád Skok

Bola by naozaj veľká škoda, ak by si nenavštívila práve tento vodopád, nachádzajúci sa v našich veľhorách. V prípade, že by ťa odrádzala jeho nadmorská výška (1 789 m), nemaj vôbec obavu. Dostaneš sa k nemu zo Štrbského plesa a lesné tatranské chodníčky ťa privedú do nádhernej Mlynickej doliny.

Po celý čas tejto prechádzky si budeš vychutnávať žblnkot vody, ktorá sa bude čoraz viac stupňovať. Zároveň sa ti odkryje pohľad na krásu našich hôr. Pôsobí naozaj ako balzam na dušu a bude ťa o to viac viesť k cieľu. Ten sa ti naskytne v podobe samotného vodopádu Skok, ktorý je vysoký 30 metrov. Ver, že sa nebudeš vedieť naň vynadívať. Obzvlášť krásny dokáže byť práve na jar, preto si tento pohľad spojený s výletom určite nenechaj ujsť.

Závojový vodopád

Ďalšiu nádheru v podobe vodopádu nenájdeš nikde inde ako v našom Národnom parku Slovenský raj. Východiskovým bodom je Sokolia dolina. Táto turistika je už však náročnejšia, preto sa ňu treba aj patrične pripraviť.

Závojový vodopád patrí k druhému najväčšiemu na Slovensku s výškou 75 m.Dostaneš sa k nemu len rebríkmi, mostíkmi či stúpačkami. Mala by si byť preto aj viac turisticky zdatnejšia. Ak sa však rozhodneš práve pre toto miesto, určite neoľutuješ. Odmenou ti bude pohľad na neskutočnú krásu vodopádu s piatimi kaskádami.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieCestovanie