Pexels/Irina Iriser

Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Ani rozprávková svadba ti nezabezpečí šťastné a dokonalé manželstvo. Mladý pár, ktorý to však myslí vážne a pred oltárom si sľubuje vernosť v každej chvíli, by sa o to mal snažiť. V deň svadby sú city na najvyššej úrovni, no dôležité je udržiavať nádrž lásky plnú aj po svadbe. Sú však obrúčky na prstoch zárukou, že vzťah vydrží navždy?

Stať sa môže naozaj akákoľvek vec, ktorú si ty možno nepripúšťaš ani v najhoršom sne. Povieš si, že tebe sa to určite nestane, no a o pár rokov budeš sedieť za stolom s plačom a riešiť daný problém.

Je to podobné ako aj pri tom, že keď ťa chce niekto podviesť, podvedie ťa. Nezáleží na tom, či to bude v manželstve alebo vo vzťahu. Ani na tom, či to bude po roku alebo po troch. Keď je však niekto verný, nepodvedie ťa v manželstve a ani po rokoch nezáväzného vzťahu.

Manželom by malo záležať hlavne na úprimnosti, dôvere, láskavosti, ochote obetovať sa jeden pre druhého a taktiež by mali spolu denne komunikovať. Byť pred sebou otvorení, v niektorých prípadoch dokonca obnažení, a nehanbiť sa. Nehanbiť sa vyjadrovať svoje myšlienky, pocity, emócie a miestami aj pochybnosti.

Záruku na dlhotrvajúci vzťah či manželstvo a „lásku navždy“ ti nedá nikto, no môžeš mať aspoň snahu. Ver nám, že každé manželstvo by sa po chvíli rozpadlo, ak by na ňom manželia nepracovali, nestavali by pevné základy a nekomunikovali medzi sebou.

Tí ľudia, o ktorých si povieš, že sú v manželstve dokonalí a musia ho mať permanentne šťastné, sa nevzdávajú sa pri prvej prekážke. Keď sa pozrú na svoje prstenníkoch, uvedomia si, pre koho toto všetko robia a že im to za to stojí. To im pomáha udržiavať nádrž lásky stále plnú a milovať sa každým dňom viac a viac.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieDating