Pexels/Valeria Boltneva

Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Veríme, že ako správna žena sa staráš o svoje nechty naozaj poctivo. Napriek tomu ťa môžu niekedy potrápiť a objavia sa na nich biele škvrny či sa nebodaj zlomia.

V tomto článku ti odhalíme 2 pravidlá, ako si môžeš vypestovať dlhé nechty bez bielych škvŕn. Také, že nebudeš potrebovať gélové, lebo by si zatienila ich krásu a prirodzený tvar.

Zásobuj svoje telo vitamínmi

Nedokážeš mať dlhé nechty dlhší čas, pretože ich máš krehké a rýchlo sa ti zlomia? Môže to byť spôsobené práve tým, že máš v tele nedostatok vitamínov. Lámavosť nechtov môže spôsobovať hlavne nedostatok železa, zinku, vitamínu C a niektorých vitamínov zo skupiny B.

Zinok doplníš aj konzumovaním morských plodov, chudého mäsa, celozrnných výrobkov, orechov, ale i zaradením ovsených vločiek do jedálnička.

Vitamín C nájdeš v citrusoch, preto ti postačí, ak budeš piť vodu ochutenú citrónom alebo jedz mandarínky. Pokiaľ však budeš chcieť, vitamín C sa nachádza aj v zelenej zelenine. Tak sa postaraj o to, aby ti nechýbala na tanieri.

Vitamíny zo skupiny B nájdeš tiež prioritne v ovocí a zelenine. Výborným zdrojom je napríklad mrkva a karfiol. Pravidelne si však dopraj aj pečienku, mandle a lososa.

Upratuj len v gumených rukaviciach

Lámavosť nechtov a biele škvrny spôsobuje aj časté upratovanie. Pri upratovaní prichádzajú nechty do kontaktu s rôznymi čistiacimi prostriedkami, odlakovačmi a dezinfekciami.To im ale neprospieva. Pomôže ti, ak budeš nabudúce udržovať poriadok v gumených rukaviciach, ktoré neprepustia škodlivé látky do tvojej pokožky.

Taktiež môžeš využiť citrón, ktorý rozkrojíš na polovicu, šťavu použiješ na pitie a šupku, ktorá ti zostala, využiješ na „masáž“ nechtov a kože okolo. Vitamín C sa tak do nechtov dostane oveľa rýchlejšie.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieBeauty