instagram/genderrevealmiami/melissas.torten

Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Ak si čerstvou mamičkou alebo máš vo svojom okolí kamošky, ktoré sa tešia z bábätka, možno ti slová „gender reveal party“ niečo hovoria. Ide o párty pre rodinu a priateľov, pri ktorej sa odhalí pohlavie dieťaťa. I keď sú v zahraničí už dlhodobo veľmi obľúbené, čoraz väčšej popularite sa tešia aj u nás.

Podstatou a tou najkrajšou časťou oslavy je moment prekvapenia, kedy sa to, či to bude dievčatko alebo chlapec, dozvedia budúci rodičia priamo pred očami ostatných pozvaných.

Pozor, nemýľ si to s „baby shower“ párty, tá je akousi poslednou oslavou pred narodením, na privítanie bábätka. Na nej sa stretnú väčšinou ženy, rozprávajú sa o materstve a nosia budúcej mamičke nie len rady, ale aj darčeky do výbavy.

Ako vyzerá typická gender reveal oslava?

Všade je modrá a ružová! Áno, sú to síce typické farby, ktoré už mnohým idú hore krkom, no aj tak stále vyzerajú rozkošne a k bábätkám sa jednoducho hodia.

Samozrejme, chýbať nesmú na výzdobe (balóny, stuhy, girlandy), ale aj pri občerstvení. Koláče, torta, nápoje, aj tie sa dajú zladiť. Ak to však nie je nič pre teba, potom stav na neutrálnu klasiku ako je biela, béžová či zlatá.

Prekvapivé oznámenie

Po tom, čo sa zídu najbližší na oslavu, pokecajú a ponúknu sa sladkými dobrotami, nastane čas, na ktorý všetci čakajú. Chlapec alebo dievča? Odhaliť sa to dá viacerými spôsobmi. V prvom rade, budúci rodičia musia poprosiť lekára, aby im pohlavie napísal na papier, ktorý odovzdajú niekomu, kto bude organizovať oslavu. Ten zabezpečí, aby malo prekvapenie tú správnu farbu.

Kreativite sa medze nekladú, no momentálne najobľúbenejším spôsobom odhalenia patria:

  • rozkrájanie torty, ktorá bude mať jednofarebnú plnku (môže byť aj vo forme cukríkov),
  • prasknutie balóna, z ktorého vyletia konfety,
  • vypustenie klasických konfiet z tuby,
  • zapálenie farebných dymovníc.

Dobré tipy

  • Budúci rodičia (alebo aj hostia) by mali prísť oblečení buď do ružovej alebo modrej, podľa toho, aké pohlavie tipujú.
  • Ak ste za zábavu, vyskúšať môžete rôzne spoločenské hry – tak, ako aj na iných oslavách, iba ich troška pretvorte do bábätkovskej tématiky.
  • Zapíšte si svoje tipy a tým, ktorí uhádnu, dajte malú pozornosť.

Pozri si niekoľko nápadov na inšpiráciu

Tieto DIY tipy sú lacné a dokážeš si ich pripraviť aj sama

A takto to môže vyzerať

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieLife