Unsplash/Khamkéo Vilaysing

Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Hovorí sa, že láska bolí. Musí si prejsť skúškami, aby sa naozaj overila jej sila. Tieto výroky môžu byť pravdivé, no len z časti. Keď je láska naozaj tá pravá, je jednoduchá a nie komplikovaná.

To, čo sa píše v prvom liste Korinťanom, „Láska je trpezlivá, láska je dobrotivá, nezávidí, nevypína sa, nevystatuje sa, nie je nehanebná, nie je sebecká, nerozčuľuje sa, nemyslí na zlé, neteší sa z neprávosti, ale raduje sa z pravdy. Všetko znáša, všetko verí, všetko dúfa, všetko vydrží,“ je pravdivé.

Láska je naozaj aspekt života, ktorý všetko vydrží a všetko prekoná. Pokiaľ je tá láska úprimná, pravá a dvaja ľudia vedia, že chcú byť spolu, budú sa ľúbiť navždy.

Pamätaj si, že keď si vo vzťahu, ktorý je plný hádok, klamstiev, manipulovania, keď je to ťažké a obaja neviete nájsť kompromis pri veciach, ktoré by mali byť jasné, nie je to ten správny vzťah.

Správny vzťah je taký, ktorý je trpezlivý. Aj keď povieš, že chceš s niečím počkať, muž počká. Správny vzťah je s dobrým mužom, ktorý sa neteší z toho, čo sa ti nepodarilo, no podporuje ťa v tvojich snoch a cieľoch. Neklame ti, je k tebe úprimný a viete sa otvorene porozprávať. Sadnete si za stôl a obaja túžite po tom, aby ste problém vyriešili. Raz ustúpiš ty, raz on. Nikto nie je vo vzťahu „niečo viac“ a nikto nie je „niečo menej“.

Pokiaľ je láska komplikovaná, bude ešte veľa bolieť. Hoci si povieš, že máš vzťah a muža, s ktorým sa cítiš nažive a všetko je pre teba dobrodružstvo, nie je to správne. Takýto vzťah by ťa skôr či neskôr vyčerpal. Je dobrý len nachvíľu. Ten pravý vzťah, ako všetko v živote, je dlhodobý a nikdy neskončí.

Ten pravý vzťah a muž je jednoduchý a možno aj trochu stereotypný, no vieš, že sa na neho môžeš vždy spoľahnúť. Vždy tu bude, nikdy ťa neopustí a bude ťa milovať navždy.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieDating