Instagram/nastjastasia

Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Inteligencia a atraktívnosť idú niekedy ruka v ruke. Nikto predsa nechce partnera do života, ktorý by bol menej vzdelaný a nemal by ani všeobecný prehľad z predmetov základnej školy alebo o tom, čo sa deje vo svete.

Podľa prieskumu, ktorému sa hlbšie venovali v magazíne Psychlology Today, chlapov priťahujú viac inteligentnejšie partnerky. Zapojilo sa doňho viac než 5-tisíc žien a mužov. Až 87 % uviedlo, že ich priťahujú inteligentné ženy. Prečo?

Väčšia múdrosť, lepší život

Muži potvrdili, že by chceli do života takú, ktorá je od nich múdrejšia, pretože by potom mohli žiť lepšie. Predsa len, vyššie vzdelanie vie v mnohých prípadoch otvoriť veľa dverí. Nie je to pravidlo, no stáva sa to. Chlapi si myslia, že s múdrou ženou ich čaká vytúžená budúcnosť.

Múdra žena je sebavedomá

Nie je žiarlivá, sebecká, nezávidí a všetko si vydrie sama. Nie je prehnane sebavedomá, no vie, čo v živote dokázala. Nebojí sa bojovať za to, čo v živote chce a aj keď je niekedy smutná, chápe, že také dni musia byť.

Nie je na mužovi závislá

Má svoje vlastné koníčky, priateľov, stará sa o rodinu, domácnosť a niekedy ešte dobrovoľne pomáha. Chlap pre ňu nepredstavuje celý vesmír, pretože vie, že lásku nie je možné držať a uväzniť. Je šťastná, keď je s ním, no psychicky sa nezrúti, keď musia byť pár dní bez seba.

Stará sa o svoje telo

Pravidelne športuje, dbá na pestrú a vyváženú stravu, taktiež si dopraje dlhý a horúci kúpeľ, kvalitnú kozmetiku na tvár a vlasy. Vie, že svoje telo má len jedno, preto s ním musí zaobchádzať pekne. Inteligentné ženy sa o seba starajú a nenechajú sa zničiť.

Otvorene komunikuje

Chlapi zbožňujú múdre ženy, pretože sa s nimi dá normálne a otvorene porozprávať. Pri otázke: „Čo ti je?“ neodpovedajú „nič“, no vysvetlia daný problém. Veria, že všetko sa komunikáciou dá vyriešiť, preto inteligentným ľuďom vydržia vzťahy dlhšie.

Nerozíde sa po prvom probléme

Nadväzný bod, ktorý hovorí o tom, že problémom žena čelí a rieši ich. Nenechá  partnera len preto, pretože sa raz (v mnohých prípadoch prvý raz) pohnevali. Rozumie, že nikto nie je dokonalý a všetci robia chyby. Dokonca aj ona, preto ide, ospravedlní sa a vo vzťahu pokračuje s priateľom ďalej.

Vie dať chlapovi priestor

Nenúti ho tráviť 24 hodín 7 dní v týždni doma. Vie, že aj on má svojich priateľov, svoje záľuby a rodinu, ktorej sa musí venovať. Naozaj inteligentná a zaľúbená žena dá mužovi toľko priestoru a času, koľko bude vyžadovať. Aj preto sa chlapovi tak páči.

Zdroj: Psychologytoday

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieDating