napoleonfour.com

Uvažuješ. Pokladáš si otázku, či si niekoho bohyňa alebo či vôbec si bohyňa. My ženské sa vieme priam veľmi rady zosmiešniť či ponížiť. Naše sebavedomie kričí o pomoc, aby si ho niekto všimol a pomohol mu. My nič. Sme milujúce, priame, zbožňované, milované, smutné, radostné, svojské, náladové. My. Ženy. Bohyne.

brigitte-bardot-style pinterest.com

Nemyslím tú bytosť z mytológie. Myslím tým teba. Pre mňa si bohyňa. I pre ľudí, ktorý ťa majú radi. Byť bohyňou neznamená byť namyslená, bez súcitu či neohrozená. Je to taká istá bytosť, akou si i ty. Žena. Nadpozemská, rebelská, nespútaná, emancipovaná a sebavedomá.

Si božské stvorenie. Bohyňa. Si Afrodita. Si bohyňa vonkajšej krásy, lásky a vášne. Keď miluješ, miluješ naplno a ospevuješ lásku i krásu či vášeň. Si ako Artemis. Bohyňa lovu a mesiaca a taktiež si i ochranca. Si rebelská a svojská. Si Aténa. Bohyňa múdrosti. Si inteligentná, múdra a veľmi rada sa bažíš po vedomostiach. Si HéraBohyňa manželstva a rodiny, materstva a pôrodu. Narodila si sa pre rodinu. Dýchaš pre ňu. Veríš v nekonečnú lásku a veríš i v to, že môžeš mať milujúceho manžela na celý život.

Si bohyňa Gaia. Bohyňa Zeme, miluješ našu matičku Zem, zbožňuješ prírodu a jej krásy. Tak ako si aj Hemera, si aj Nyx. Hemera je bohyňou denného svetla a Nyx bohyňou noci. Miluješ dni plné Slnka, kedy si vychutnávaš nádherné momenty dňa, no v noci sa meníš na temnú kráľovnú, ktorej umenie je vášeň.

tumblr_mgjohz2vml1s0byhko1_500 foto: napoleonfour.com

Na otázku, či som niekoho alebo či som vôbec bohyňa som dlho nevedela odpovedať. Možno to bolo tým, že čím som staršia, mám väčšie sebavedomie, som priebojnejšia a už o sebe nehovorím len negatívne. Proste. Snažím sa nebyť typickou ženou, ktorá sa nevie ohodnotiť. A veruže to treba. Nehovorím, že je to ľahký proces, že to nie je náročné. Tak ako hovorím, aby si sa nad nikým nepovyšovala ani neponižovala, vravím ti s istotou: Si bohyňa. A veruže, aká úžasná! 

Nebuďme bohyne iba pre našich partnerov, lebo chceme byť silno nadpozemské, dokonalé a bez chyby. Nebuďme bohyne pre svojich priateľov a priateľky, lebo chceme byť kamarátky na život a na smrť, chceme urobiť všetko pre druhých a pritom zraňovať samé seba.

Buďme bohyne samé pre seba. Správajme sa ako pokorné bohyne. Ako tie, ktoré milujú a správajú sa úctivo. Ako tie, čo majú city a ako tie, ktoré si uvedomujú, akú majú moc, ale nezneužívajú ju.

914f083d9f5b0813d53df64f68dd3c04 tumblr.com

My, ženy, sme veľmi ohromujúce. Náš pôvab a temperament sa nedá opísať. Dá sa len sledovať. Čie sme to teda bohyne? Bohyne naších manželov, chlapcov, priateľov?

Už viem odpoveď: Som bohyňou samej seba.

Je krásne byť bohyňou, však? 

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieDating