Pexels/Wesley Carvalho

Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Všetci vieme, že najhoršie rady sú tie nevyžiadané. Ľudia chcú nimi pomáhať, no niekedy si neuvedomujú, že skôr uškodia. Na tieto „životné múdrosti“ by si mala zabudnúť, pretože už dávno neplatia.

„Jedz to, na čo máš chuť. Je to iba tvoje telo.“

Samozrejme, nemusíš jesť nonstop zdravé potraviny a každej sladkosti sa oblúkom vyhnúť. No ako bude potom vyzerať o 10 alebo o 20 rokov? Niekedy je dobré odoprieť si niečo nezdravé a nahradiť to zdravými potravinami.

„Buď sama sebou, nech sa stane čokoľvek.“

Sama sebou by si mala byť naozaj vždy, no musíš si vedieť vypočuť aj kritiku. Ak jej bude veľa, správanie by si mala zmeniť, pretože nemáš vždy pravdu len ty, sú tu aj ostatní ľudia.

„Neber veci až tak vážne, nič neznamenajú.“

Ako všetko v živote – ľahko sa to povie, ťažko vykoná. Veci, ktoré sa ťa týkajú, musíš brať vážne, pretože ovplyvňujú tvoj život.

„Dýchaj zhlboka a nemaj stres/neplač.“

Toto ti nikdy nepomôže, ale to už asi aj sama vieš. Rada, ktorá nestojí za nič. Hovoria ju väčšinou ľudia, ktorí nemajú žiaden stres a blízky kontakt s tebou. Občas každý potrebuje vyventilovať svoje emócie a plač tiež môže byť prospešný.

„Si smutná? Tak nebuď.“

Treba k tomuto niečo dodať? Naozaj sa týmto neriaď. Nepomôže ti to, pretože smútok (alebo rôzne iné emócie) nie je gombík on/off.

„Peniaze nie sú všetko, váž si zážitky.“

Samozrejme, platí to. Peniaze si do hrobu nezoberieš, no potrebuješ ich aj na prežitie. Ako inak by si si mala vychutnať tie zážitky a cestovanie, ak by si ich nemala?

„Ale prosím ťa, slová ti nemôžu ublížiť.“

Slová sú práveže veľmi mocné. Vedia ti ublížiť, pretože zostávajú v hlave dlho a majú katastrofálne následky. Aj čo sa týka fyzického zdravia, no najmä toho psychického.

„Mne môžeš povedať všetko, neboj sa.“

Touto radou sa neriaď pri ľuďoch, ktorých ešte moc dobre nepoznáš. Naozaj nie je ideálne hovoriť o svojich problémoch s cudzími ľuďmi. S tým sa zveruj iba svojim blízkym alebo rodine.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieLife