instagram/couplegoals

Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Každá z nás dostane v živote zopár lekcií. Takých, ktoré ťa posunú vpred, také ktoré ťa milo prekvapia, ale aj také, ktoré budú trocha bolieť. Jedného dňa si však uvedomíš, že všetko tak malo byť. Poď sa s nami pozrieť na 3 životné pravdy, ktoré ťa život naučí po tom, čo zažiješ nešťastnú lásku.

Iba láska na šťastný vzťah nestačí

Bolo by krásne zamilovať sa žiť šťastne až do smrti, však? Už asi tušíš, že takto to v reálnom živote nechodí. To, že sa dvaja ľudia ľúbia, na vzťah naveky nestačí. Vzťah je totiž o mnohých iných veciach, ktoré z vás spravia pár. Rešpekt, dôvera, kompromisy, spoločné záujmy, hodnoty, pohľad na svet, rovnaký zmysel pre humor, … je toho toľko, čo potrebujete zosúladiť.

Nehovoriac o tom, že sú tu aj veci bežného života, v ktorých musíte vedieť spoločne fungovať – spoločné bývanie, rozdelenie financií, úloh… až po čase zistíš, že ak sa nezhodnete aj v iných oblastiach, šťastní nebudete, i keď sa milujete.

S láskou nekončí aj život

Slzy, sklamanie, zlomené srdce. Keď sa skončí vzťah, v ktorý si verila, dá ti to poriadnu ranu pod pás. Máš pocit, že sa tvoj svet rúca a už nikdy nebudeš šťastná. Keď ti niekto povie, že to prejde, neveríš mu. Ako by mohlo? Ako by si mohla bez neho žiť?

Poznáš ten pocit, však? Aj ty si bola na tom mieste a dnes už vieš, že každá z nás si tým musí prejsť. Veď je to ďalšia lekcia, ktorú dostaneme a po čase si jej pravdivosť uvedomíme. Nezabúdaj, že život ide vždy ďalej, rovnako tak aj právo na lásku nikdy nekončí jedným vzťahom.

Medzi láskou a nenávisťou je tenká hranica

Občas, keď ju prejdeš, už sa nevrátiš späť. A niekedy medzi ňou chodíš hore a dole. V jednej chvíli miluješ a v tej druhej nenávidíš.

Istý čas si bola zamilovaná a šťastná, všetko vyzeralo byť dokonalé. A zrazu to bolo všetko preč. Po pocitoch smútku sa v tebe nahromadila nenávisť. Teraz ho už nemôžeš ani vidieť. Je smutné, ak takto končia medziľudské vzťahy, no býva to tak. Verila by si, že to takto môže skončiť, ak by si to sama nezažila?

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieDating