Pexels/Olenka Sergienko

Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

V prvom rade – je v poriadku, ak na neho myslíš. Všetci ľudia myslia na svojich bývalých partnerov. Je v poriadku, ak myslíš na človeka, ktorý bol súčasťou tvojho života.

Máte spolu veľa spoločných vecí, spomienok, pesničiek a fotiek. Vídala si sa s ním denne, chodili ste spolu von, jedli ste spolu večere a myslela ste si, že spolu zostanete navždy.

Uvedom si, že aj on myslí na teba. Jednoznačne. Ak ťa mal aspoň trochu rád, nezabudne na váš spoločný čas, na všetky tie zážitky a spomenie si na teba vždy, keď uvidí niečo, čo vás spájalo. Je to v poriadku.

Dôležité je, aby si si uvedomila, že to všetko je minulosť. Dôležité je, aby si sa posunula. Tvoja minulosť ťa už nepotrebuje, no budúcnosť áno. Musíš byť silná, musíš sa rozvíjať, musíš sa mať rada a musíš nájsť spokojnosť. Nemôžeš sa utápať v smútku z toho, že ťa opustil (alebo ty jeho).

Teraz si vytváraš svoju vlastnú realitu, preto by si sa viac mala venovať sebe a nie myšlienkam na neho. Mala by si ich vedieť prijať, pretože prídu. Prídu vždy náhodne, pretože si na neho spomenieš vtedy, keď budeš variť jeho obľúbené jedlo, keď budeš na tom istom mieste, kde si bola s ním a veľa ďalšieho. Prijmi ich, no nechaj ich znovu odísť. Nezaoberaj sa nimi, neanalyzuj ich a nepýtaj sa prečo.

Musíš sa posunúť ďalej a sústrediť sa predovšetkým na seba. Na to, aby si bola v psychickej pohode, keď príde ďalší muž. Pretože s ním si vytvoríš nové zážitky, nové fotky, budeš s ním variť iné jedlá a nadobudneš pri ňom celkom iný pocit. Skutočnejší. Láskavejší. Istejší. Neznič si svoju budúcnosť kvôli minulosti. Neznič si svoj budúci vzťah len preto, pretože sa stále zaoberáš svojím bývalým vzťahom.

Myšlienky sú v poriadku, ale nedovoľ im, aby ťa pohltili.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieDating