Pexels/Tatiana Twinslol

Zamyslela si sa niekedy nad tým, či sa máš skutočne rada? Ale naozaj skutočne? 

V dnešnej dobe je ti stále podsúvané, že krásni ľudia to majú v živote ľahšie. Že keby máš menší nos, väčšie pery, úzky pás, tak si šťastnejšia. Každá youtuberka má dokonalú pleť, krásnu postavu, rovné zuby. Všetko toto ovplyvňuje tvoju mienku o tebe samej. Zobudí sa v tebe pocit, že až keď si kúpiš tento produkt alebo až nadobudneš určitý typ postavy, tak budeš šťastná.

Poviem ti dievča, že pokiaľ necvičíš, pokiaľ sa o seba nestaráš len preto, aby si mala sama zo seba dobrý pocit, tak to robíš zbytočne. V prvom rade to musí byť dôležité pre teba.

Uvedom si, ako sa v skutočnosti správaš k sebe samej. Aké myšlienky alebo slová obraciaš voči svojmu telu. Či ho skutočne zo srdca ctíš. Keď sa na seba pozrieš do zrkadla, čo prvé si o sebe pomyslíš? Neopakuješ si „Mám sa rada taká, aká som“ už len ako frázu, ktorá nemá pre teba žiadnu silu? Povieš to skutočne s láskou k sebe? Nechodíš náhodou v obtiahnutých tričkách a pri tom si zakrývaš brucho, lebo máš pocit, že je veľké? Ak áno, tak prečo sa neoblečieš do voľného trika, ktoré tak miluješ? Prečo si neuľavíš? Lebo ti niekto niekedy povedal, že ťa rozširuje? Alebo, že ho nosíš stále? Dokáž teda sama sebe, že sa miluješ a obleč si ho.

Hovoríš jedným dychom o sebaláske a potom povieš: „Nemala by som jesť ten cheesecake, pretože už je ma dosť.“ To nie je láska. Skús túto svoju myšlienku trochu pozmeniť. Namiesto toho si povedz: „Už nebudem jesť ten cheesecake, pretože sa už nechcem zaťažovať cukrom.“ Takto vyzerá pravá sebaláska. Svoje telo si uctíš tým, že vypočuješ jeho potreby.

Prestaň sa vyhovárať na ľudí, na partnera, na dnešnú dobu, na trendy! Proste si obleč to, čo chceš. Jednoducho choď cvičiť, pretože máš z cvičenia dobrý pocit. Počúvni aspoň raz za deň svoju intuíciu a urob to prvé, čo ti príde na um. Dni sú príliš krátke na to, aby si premýšľala nad tým, či je to správne alebo nie.

Keď si naozaj úprimne odpovieš na otázku, či sa máš skutočne rada, tak sa ti uľaví bez ohľadu na odpoveď. Sebaláska je aj keď si odpovieš „Áno, skutočne sa mám rada.“, aj keď bude odpoveď: „Nie, teraz sa nenávidím.“ V oboch prípadoch si polož ďalšiu otázku „Prečo?“ Tá je kľúčom k rozuzleniu všetkých tvojich myšlienok. A pamätaj, že žiadna odpoveď nie je nesprávna!

Dovoľ mi na záver malú radu: Ak si myslíš, že niekedy budeš dokonalá, tak sa mýliš. Prestaň sa  hnať za dokonalosťou. Nikdy nikto z nás dokonalý nebude, a práve v tom tkvie tvoja dokonalosť, žena moja. Že začneš tu a teraz tvoju „nedokonalosť“ považovať za kompas tvojím životom. Si nádherná bytosť, ale realitou je, že ťa za ňu nikdy nebudú všetci považovať. Nikdy nebudeš nádherná pre každého, takže v tomto buď sebestačná. Uvidíš, že keď ti na tom nebude záležať, tak si to ostatní všimnú. A ten pocit, že ti to už bude jedno, je na nezaplatenie.

Cti svoje telo so všetkým, pretože je jediné, ktoré v tomto živote budeš mať. 

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Life