Photo by Laura Chouette from Unsplash

Hľadanie si partnera cez online zoznamky je obľúbené už naozaj dlhý čas, no kvôli koronavírusu siaha po takýchto aplikáciách čoraz viac ľudí.

Kým kedysi sme sa zoznamovali cez Pokec, dnes si môžeš vyberať z viacerých online zoznamiek alebo aplikácií. Ich princíp je však rovnaký. Niekto sa ti zapáči podľa fotky (alebo podľa opisu svojej osoby), napíšete si, chvíľu si píšete a potom sa možno stretnete aj osobne.

Nebudeme tvrdiť, že z online zoznamovania nemôžu vzísť krásne a dlhodobé vzťahy. Samy máme vo svojom okolí niekoľko párov, ktoré sa zoznámili cez internet. Ale ide skôr o výnimky, pretože takéto zoznamovanie naozaj nie je pre každého.

Najväčšou chybou, ktorej sa pri online randení dopúšťame, sú príliš vysoké očakávania. Chceš, aby bolo vždy a všetko dokonalé. Kým si píšete, vyzerá to naozaj veľmi nádejne a keď si vyjdete na prvé rande, ani zďaleka nie je také, ako si si ho predstavovala. Pocity nadšenia a vzrušenia tak vystriedajú pocity sklamania, frustrácie a možno aj hnevu.

Ak sa ti to stane raz, povieš si, že je to okej, chybička se vloudila. Ak sa ti to však bude stávať čoraz častejšie, začneš o sebe pochybovať a tvoje sebavedomie bude klesať. Aj tvoje nároky. Budeš si myslieť, že chybu robíš ty, no nemusí to tak byť vždy.

Ďalším dôvodom, prečo siahame po online zoznamkách, je strach z toho, že budeme single. Radšej budeš spoznávať nových ľudí (aj keď nesprávnych), než by si si užívala chvíle slobody. A pritom na single živote nie je nič zlé, skôr naopak. Prináša to množstvo výhod.

V prvom rade sa musíš naučiť vychádzať sama so sebou a musíš sa mať rada. Inak predsa nemôžeš očakávať, že ťa bude mať rád niekto iný. Mužom sa páčia sebavedomé ženy. A sebavedomé ženy nemajú celý deň v rukách mobil, aby čakali, kedy sa konečne niekto ozve.

Mala by si to vyskúšať aj ty. Daj si chvíľu oddych od online randenia a zoznamovania sa a namiesto toho spoznaj samú seba. Oči však maj vždy otvorené, pretože nikdy nevieš, kedy na ulici stretneš potenciálneho frajera.

Aj keď súčasná situácia nedovoľuje robiť všetko tak, ako sme boli doteraz zvyknuté, musíš len vydržať. Až potom, keď budeš mať pocit, že si naozaj pripravená, zapni znovu tú zoznamku. Ale pokús sa hľadať aj inde. 🙂

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Dating