Photo by João Jesus from Pexels

Okamihy, ktoré nás zmenia, môžu prísť ako blesk z jasného neba. Nečakáš ich, zostaneš paralyzovaná a hľadáš placebo na dušu. Vzťahy sú komplikované a ty si sa o tom presvedčila na vlastnej koži. Strhávaš náplasť a rýchlo hľadáš nového muža, ktorý by ťa miloval.

Nedokážeš zostať sama a odpustiť si. Spoľahnúť sa sama na seba. Nikdy si to nedokázala a ani si nechcela byť sama sebou. Odhodiť zábrany a riadiť sa podľa svojich predstáv. Aké raňajky máš rada? Akú hudba máš rada? Aké oblečenie sa ti páči? Aké filmy miluješ?

Na túto otázku nedokážeš odpovedať. Zamilovala si sa do rockera, milovala si rock, akčné filmy a všetko, čo miloval on. Prevzala si jeho identitu, jeho myšlienky, názory a správala si sa podľa neho. Nebola si sama sebou. Vo vzťahu si sa mu chcela čo najviac podobať.

Chcela si byť tou, ktorá má rada rovnaké veci, ale sama si nedokázala povedať, čo máš rada ty. Nevedela si, kto si. Nedostala si šancu spoznať samú seba. Skákala si zo vzťahu do vzťahu a zrazu máš 25 a nevieš, kto si.

Mala si vzťah s futbalistom a zrazu bol futbal celý tvoj život. Podporovala si ho, chodila si s ním na zápasy, poznala si všetky futbalové kluby, ale vnútorne ťa to ani na sekundu nebavilo. Dokázala si sa len dokonale pretvarovať. Chcela si mu urobiť radosť, aby si myslel, akú úžasnú frajerku si našiel, ale teba futbal absolútne nezaujímal. Zaujímal ťa len on, ale, bohužiaľ, on ťa nemiloval. Miloval osobu, ktorú si mu dovolila spoznať.

Nemohol ťa spoznať, keď si mu nedala šancu.

Takto si pokračovala rok čo rok, striedala frajerov, až prišiel zlom a ty si si konečne uvedomila, že nevieš kto si. Každá žena musí byť aj bez vzťahu, aby mala možnosť spoznať samú seba. Vyliečiť sa zo všetkých mužov a vzťahov, ktoré jej ublížili. Keď si slobodná, môžeš si uvedomiť, kto si. Nemusíš sa nikomu prispôsobovať ani prikrášľovať svoje ja.

Buď len sama sebou. Ak dáš mužovi šancu skutočne ťa spoznať s tvojimi chybami, ale aj dobrými vlastnosťami, určite to ocení. Zamiluje sa do teba, nie do predstavy, ktorú si mu dovolila spoznať. Pripusť si ho k telu, ukáž mu, aká si. Nehraj sa na skvelú futbalovú fanúšičku, nebuď intelektuálkou len preto, že to chce tvoj partner. Buď sama sebou, lebo jedine tak budeš šťastná a vyrovnaná.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Dating