Photo by Gabriel Silvério on Unsplash

Niekedy sa nechceš zmieriť s realitou. Cítiš ten tlak na hrudi a snažíš sa vyhnúť svojim skutočným pocitom. Chcela by si na minútku zastaviť čas a zhlboka sa nadýchnuť. Odbremeniť svoju dušu od pocitov, ktoré už viac nechceš cítiť. Občas si v hlave vytváraš nereálne scenáre, ktoré sa nikdy nestanú.

Vtedy ho však uvidíš s inou, a čo i len predstava tohto momentu ti trhá srdce. Spomenieš si na všetko, čo ste spolu zažili a len na krátku chvíľu by si chcela vrátiť čas. Držať ho za ruku a vychutnať si ten pocit bezmocnosti. Byť milovaná mužom, ktorý by pre teba urobil všetko na svete. Aspoň si si to myslela. Sladká nevedomosť.

Nespomínaš si na tú chvíľu, keď si si uvedomila, že je definitívny koniec. Kedy urobil poslednú chybu, ktorú si mu už nedokázala odpustiť. Snažila si sa zatvárať oči, nevnímať tie správy, pohľady a nechápať dvojzmyselné narážky. Myslela si, že ma oči len pre teba, ale patrila si len dlhého poradovníka naiviek. Vymazala si všetky vaše spoločné fotky, správy, prestala sa stýkať so spoločnými známymi, no nič sa nezmenilo na tom, čo cítiš. Možno ho budeš milovať do konca svojho života, ale nedokázala si už vydržať vo vzťahu postavenom na klamstvách.

Skrýva sa pred svojimi skutočnými pocitmi, slová milujem ťa boli len ospravedlnením jeho činov. Necítila si úprimne pohľady ani istotu, ktorú si vždy chcela. Napriek tomu ti chýba jeho vôňa a pocity, ktoré v tebe žiadny iný muž nevyvolal. Ako ďaleko sú od seba láska a nenávisť? Môžeš ich cítiť súčasne? Môžeš! Je len na tebe, čo cítiš. Môžeš ho milovať, môžeš ho nenávidieť.

Chceš kričať? Krič! Chceš plakať? Plač! Nepotláčaj svoje skutočné pocity. Preži ich a vyrovnáš sa s tým, čo sa v tebe odohráva. Nemusíš, byť slabou iba preto, že sa nedokážeš zmieriť s predstavou nevydareného vzťahu. Keď sa skončí táto porozchodová fáza, uvedomíš si, že k tomu, aby si bola šťastná, nepotrebuješ žiadneho muža. Poďakuješ sa za to, čo bolo a odídeš so vztýčenou hlavou.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Dating