unsplash.com

Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

S čím by  mali muži rátať, ak pôjdu so ženou do vzťahu? Prečítaj si list budúcemu partnerovi, ktorý napísala jedna z našich redaktoriek Dominika.

Toleruj moje nálady

Niekedy ti poleziem na nervy, pretože moje nálady sa budú striedať rýchlejšie ako programy v televízii, keď sa pobijeme o ovládač. Jednu chvíľu budem túžiť s tebou precestovať celý svet, za pár minút nás pobalím a budem tou najakčnejšou ženou na svete. Onedlho príde moja lenivá nálada, ktorá ma bude nahovárať zababušiť sa do postele a celé dni tam preležať pri filmoch a nekonečných rozhovoroch o mojich občas nezmyselných úvahách.

zdroj: unsplash.com

Vyzbroj sa trpezlivosťou

A moja dochvíľnosť? Tá rozhodne nebude priamo úmerná tvojej trpezlivosti. Ak budeš chcieť ísť so mnou von, povedz mi to aspoň o pol hodinu skôr, inak budeš polhodinu stepovať na chodbe. I keď  budú obdobia, kedy sa mi nebude chcieť stráviť minúty pred zrkadlom, hodím na seba prvé, čo chytím do ruky a natešená s tebou vybehnem aj na koniec sveta. Ale aj na tú dobrodružnú cestu nám budem chcieť pobaliť sušienky a limonádu.

Vždy ma upokoj

Musíš si tiež zvyknúť na moju, priznávam, občas nezmyselnú urážlivosť, pretože prídu aj také dni, kedy sa budem hnevať na celý svet. Vtedy si ma len priviň k sebe a nič radšej nehovor, pretože vtedy si myslím, že je proti mne celý svet, vrátane teba. A nie, naozaj nepomôže, ak ma budeš upokojovať, že až tak veľmi som nepribrala, alebo, že tvoja mama ma v skutočnosti nemusí, ale aspoň ma rešpektuje.

zdroj: freepik.com

Buď moja istota

Viem, nad čím teraz asi premýšľaš, či sa niekedy zmenší moja neistota, a či ma budeš musieť stále o každej maličkosti upokojovať. Neviem ti na to odpovedať. Vždy mi záležalo, aby okolo mňa boli harmonické vzťahy, a ak neboli, tak ma to trápilo. Prosím, ostaň aj v týchto chvíľach pri mne, buď trpezlivý a tolerantný, hoci ti to príde ako úplne nepodstatná záležitosť.

Ja viem, že ty neriešiš, či ťa niekto má alebo nemá rád a staviaš sa k tomu flegmaticky. Ale ja si to vždy rozoberiem z každej strany a snažím sa nájsť riešenie. Vypočuj si, prosím, čo hovorím a ver mi, že sa ti za to neskôr odvďačím.

Nebude to so mnou ľahké, ale sľubujem ti, že ak pri mne ostaneš, ak budeš môj hrdina, moje útočisko, môj ochranca, tak ja budem tvoja verná princezná, tvoj domov, tvoj poklad, tvoja milujúca žena. Ak ma budeš milovať a ochraňovať, ja budem udržiavať teplo v rodinnom kozube a nedovolím, aby náš vzťah ostal plytký. Spolu ho prehĺbime a ja viem, že naša láska bude rásť. 

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieDating