unsplash.com

Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Je vedecky dokázané, že správny a zdravý spánok má trvať 7-8 hodín. Ak si zvyknutá na dlhší, nemusí to byť pre tvoj organizmus dobré. Možno si sama zbadala, že si viac unavená, keď spíš 10 hodín a si fresh vtedy, ak len 8. Okrem tohto ti prinášam viac dôvodov, prečo vstávať skôr!

Štart

Vieš o tom, že ak vstaneš ráno o 5. hodine, budeš hore skôr ako 90 % ľudí? Skoršie vstávanie ťa nabudí do nového dňa a nebude ti trvať dlho, aby si tvoje telo na skoré vstávanie samo zvyklo. Budeš mať viac energie. A to je naozaj skvelý štart do nového dňa.

Zvýšená produktivita

Výsledkom dobrého štartu je lepšia produktivita. Účinnosť tvojej práce sa spolu s ňou zvýši. Ak vstávaš neskoro, máš menej času na dokončenie rôznych úloh a zároveň je dokázané, že ich budeš robiť pomalším tempom. Ak chceš teda toho stihnúť viac, vstaň skôr!

Plánovanie

Ak sa nedokážeš ráno prebudiť, budeš počas dňa zaostávať vo všetkých aspektoch. Svoje činnosti a plány by si mala mať pod kontrolou, a ak si zavedieš denný režim spolu so skorým vstávaním, dokážeš nielen naplánovať, ale aj splniť počas dňa veľa úloh.

Pokoj

Ráno je všetko tak tiché a pokojné. Ak si privstaneš, môžeš si tento pokoj naplno užiť. Vychutnať kávu, venovať čas sebe a v pokoji sa vrhnúť do nového dňa. V takomto čase sa nemusíš stresovať, že niekam meškáš, ani riešiť správy, pretože ich ešte veľa neprichádza.

Raňajky

Raňajky sú najdôležitejším jedlom dňa! V pokojnom duchu skorého rána si ich môžeš naplno vychutnať. Sú palivom, ktoré vedie k správnej energii a tráveniu – pomaly si vychutnať jedlo je pre naše telo oveľa zdravšie.

Cvičenie

Kľúčom k tomu, aby si bola zdravá a fit je, samozrejme, aj cvičenie. V skorých ranných hodinách je oveľa účinnejšie. Spáliš kalórie a uvoľnené hormóny ťa do dňa nabudia neskutočnou energiou. S ňou ti pôjde deň oveľa ľahšie.

Lepší spánok

Podľa výskumov je lepší spánok vtedy, keď ideš spať aj vstávaš skôr. Kvalita spánku je oveľa vyššia, nebudeš sa počas noci budiť, no aj tak budeš pri vstávaní fit. Zabudni na ponocovanie a sprav niečo pre svoje zdravie!

 

Zdroj: listovative.com

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieLife