pixabay.com

Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Každý sa počas svojho života stretne s množstvom rozhodnutí, ktoré musí urobiť. Už od malička sa musíme rozhodovať, vedieť si vybrať to, čo je pre nás správne. Celý náš život sa v podstate odvíja od rozhodnutí, ktoré robíme. Škola, práca, kamaráti, vzťahy… No niektoré rozhodnutia, otrasú našim svetom viac ako ostatné.

Bol si mojou voľbou, mojím rozhodnutím. A paradoxne som sa nad tým, či si s tebou niečo začínať, nemusela vôbec lámať hlavu.

Hneď som to vedela. Rozumeli sme si, priťahovali sa a obaja sme mali jasno v tom, čo chceme. A chceli sme seba, navzájom. No žiaden okamih v živote sa dvakrát neopakuje a všetko sa neustále mení. Neviem, či žiaľ alebo chvalabohu, ale aj ľudia, ich názory a správanie sa neustále mení. Možno si sa zmenil ty, a možno som len na začiatku nevidela, aký v skutočnosti si. Kým ja som mala veselo nasadené ružové okuliare a obdivovala na tebe každý kúsok, ty si si uvedomil, že sa viac nemusíš snažiť, či hrať na niečo, čo nie si.

A tak, ako opadlo prvotné nadšenie z niečoho nového, priamo úmerne začal upadať aj náš vzťah. To, že sme boli pre seba prioritou zmizlo už ani neviem kam. Zrazu je všetko dôležitejšie ako my dvaja. Nepotrebujeme sa zhovárať, nepotrebuje byť spolu vo svojom voľnom čase, nemusíme si volať ani písať. Veď sa už predsa poznáme, už viac nie je, čo objavovať. Teda aspoň podľa teba.

Viem, že si myslíš, že si dosiahol to, čo si chcel, a už máš vyhraté. Že sa viac nemusíš snažiť, pretože som s tebou, a veľmi dobre vieš, ako ťa mám rada. Máš istotu v tom, že ťa neopustím, pričom ignoruješ všetky moje pripomienky, ktoré mi vadia. Mávneš nad nimi rukou a myslíš si, že preháňam. No ja mám už dlho pocit, že si nerozumieme. Že z nášho vzťahu vyprcháva láska, ktorá musí byť jeho neodmysliteľnou súčasťou.

Pomaly, ale isto sa rútime zlým smerom a ja už neviem, ako to mám zastaviť. Keď sa snažím, berieš to ako samozrejmosť. Keď sa začnem správať ako ty, ani si to nevšimneš. Načo je nám vzťah, ktorý neplní svoju úlohu? Lámem si nad tým hlavu každý deň, končiac otázkou, či ostať alebo nechať ísť, keď ťa tak milujem.

Chytíš ma, keď sa ťa pustím?

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieDating