instagram.com

Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Ak patríš k seriálovým maniačkam rovnako ako my, tak Riverdale určite neušiel tvojej pozornosti. Ak si však sledovala pozorne, týmto múdrym životným lekciám si sa mohla priučiť.

Nenechaj sa tyranizovať

Cheryl bola kráľovna a aj keď jej Veronica mohla ľahko prebrať rolu, rozhodla sa byť láskavá a nie nemilosrdná. Lenže Cheryl vládla roztlieskavačkám železnou rukou a Veronicu chcela odsunúť preč. No tá sa nevzdala. Po tom, ako Cheryl povedala, že chce vo svojom tíme oheň, jej Veronica odpovedala: „Mojou špecialitou je ľad.“ Tlieskame!

Nepobozkaj toho, koho miluje tvoja kamarátka

Jedna vec je vidieť toho, kto sa ti páči s niekým iným, a druhá vidieť ho s tvojou kamarátkou. Betty bola nešťastná a Veronicu 7 minút v nebi s Archiem veľmi mrzelo. Priateľstvo je totiž dôležitejšie ako nejaký chlap.

Odpúšťaj

Na toto je dobrým príkladom Archie a Jughead. Aj keď boli priateľmi od malička, Archie bol obľúbeným členom populárnej partie, a z Jugheada sa stal skôr samotár. Veľmi ho sklamalo, keď Archie zrušil ich spoločné plány, no pevné a dlhodobé priateľstvo sa vždy oplatí udržať. A že tých prekážok bolo v tomto seriály mnoho…

Choď za svojím snom

Na Archieho bolo toho priveľa. Otec chcel, aby sa venoval stavebníctvu, tréner chcel, aby sa zameral na futbal, no on chcel len hrať a spievať. A odmieta sa vzdať svojej vášne. Bojuje, a aj keď to chcelo nejaký čas, nakoniec ho podporil aj jeho otec.

Nie vždy je rodina nadovšetko

Mať lásku a podporu od rodiny je skvelé. Avšak deti z Riverdalu majú doma iné scenáre. Matka Betty kontroluje všetko čo robí, a stará sa najmä o to, čo by o nich mohli povedať iní, a otec ukrýva hrozné tajomstvo. Veronicin otec je obávaný človek a jej mama súhlasí so všetkým, čo povie. Jugheadov otec je zase trestanec z gangu. Hold, nie každý to má doma ružovo.

Nehovor lži

Aj v tomto seriáli sa mnohokrát potvrdilo, že vravieť pravdu je najlepšie riešenie. Klamstvá zavádzajú, obviňujú nevinných a vyusťujú do nepekných koncov.

Choď si po bozk

Netaj svoje city. Pobozkaj ho, ak to tak cítiš. Jughead vycítil ten správny okamih a pobozkal Betty. A dobre to dopadlo!

Minulosť nechaj minulosťou

Jeden by si myslel, že dospelý človek má mať rozum. Ale v tomto seriály je napätie aj medzi rodičmi. A to všetko kvôli minulosti a konfliktu ich prastarých otcov. Takže rodina Betty a Cheryl sa už desaťročia nenávidí. A z Polly a Jasona to spravilo tajných milencov. Pritom nikto z nich za nič nemôže. Konflikty, s ktorými nič nemáš nechaj tak.

Nesúď iných

V Riverdali súdi každý každého. Veronicinu rodinu kvôli sprenevere jej otca, a tak si jej mama musela zarábať ako servírka. Cheryl jej to pripomínala, akoby to bolo niečo zahanbujúce. Pani Cooperová poslala svoju vlastnú tehotnú dcéru kvôli strachu z ohovárania preč. A Hadi? Tých odsudzuje polovica mesta bez toho, aby si uvedomovali, akí sú to ľudia v skutočnosti.

 

Zdroj: thetalko.com

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórieLife