weheartit.com

Svojimi neuveriteľnými výkonmi v komédiách ako Ace Ventura, Maska, Božský Bruce či Blbý a Blbší si dokázal získať rešpekt a obdiv nielen kritikov, ale aj mnoho fanúšikov. Poznáme ho ako skvelého komika, no jeho život už taký komický nie je. Jim Carrey priznáva boj s depresiami a povedal, že šťastie u neho nie je vôbec samozrejmosťou. Avšak vraj láska k maľovaniu je to, čo mu pomohlo bojovať s depresiami. 

Tak ako som googlila o živote Keanu Reevesa a napísala o tom článok, rozhodla som sa teraz priniesť zaujímavé informácie o živote ďalšieho pozoruhodného človeka, Jima Carreyho. Jim nie je len taký obyčajný herec s kopou peňazí. Jeho život nebol nikdy ružový, no on nikdy nezanevrel na hodnoty ako pokora a ľudskosť.

Jima ako malého trápila dyslexia a pomáhal si tým, že si rozvíjal svoju pamäť. Jeho otec si však myslel, že je šialený a obaja rodičia jeho chovanie pokladali za znepokojujúce. Často ho zatvárali v izbe, kde trénoval grimasy a predstavoval si, že bude slávny komik a herec. Ako sám hovorí, verí v silu Boha a v to, že ak o niečom snívaš, celý vesmír sa spojí, aby si to dosiahol.

„Raz ráno som sa zobudil, sadol som si s kávou do mojej záhrady a hovoril som: Vidíš, aké je to krásne? A to práve preto, lebo to môžeš čoskoro stratiť.“

Jim kedysi veľmi prepadal pocitu menejcennosti, no tá mu vraj vydláždila cestu k sláve. Cítil, že sa musí snažiť viac ako ostatní, aby uspel. Jeden autor Jimovho životopisu napísal: „Najviac kreatívny bol v zúfalstve. Bol toľkokrát zúfalý, že mu nezostávalo nič iné, len riskovať. A to sa vyplatilo.“

Jim skutočne verí, že si budujeme vlastnú realitu, ktorá môže byť krásna a je len na nás, aký svet si vybudujeme.

„Ale vy predsa viete, že sa nestanete úspešnými, ak budete sedieť doma.“

Taktiež sa ťažko spamätával zo smrti svojej priateľky Cathriony White, ktorá pred dvomi rokmi spáchala samovraždu. Jej rodina herca obvinila, že pri tragickej smrti hral dôležitú rolu práve on, pretože v ten istý deň sa s ňou rozišiel. Naviac ju mal vraj úmyselne nakaziť pohlavnými chorobami, čo poprel a povedal, že chcú z neho vytiahnuť len peniaze.

Jim sám často hovorí o tom, že je rád, že v najťažších časoch nesiahol po alkohole alebo drogách, ale sústredil sa na svoj cieľ. Verí v dobrú energiu a v karmu a snaží sa žiť tak, aby sa za seba a svoje konanie nehanbil.

„Nemyslím si, že ľudské bytosti sú schopné sa niečo naučiť bez pocitu zúfalstva. Zúfalstvo je potrebná ingrediencia k úspechu. A ak sme zúfalí často, tým lepšie pre nás.“

Zobraziť celú galériu (1)
zdroj: weheartit.com

„Niektoré umelecké práce potrebujú viac než vášeň. Nebojte sa ušpiniť si ruky. Moja vášeň je umenie a pomáhať sociálne zmysluplným projektom.“ Jim ročne daruje niekoľko miliónov na charitu a hovorí, že peňazí má síce dosť, no nepotrebuje ich na dokázanie si svojej moci. Taktiež už dlhé roky pravidelne medituje a tvrdí, že dosiahol duševný pokoj.

„Efekt, akým pôsobíš na ostatných, je tá najsilnejšia mena, akú máš.“

„Prial by som si, aby všetko, do čoho sa pustím, bol obrovský úspech. Ale myslím, že som v každom zo svojich filmov odviedol dobrú prácu, spoznal som množstvo zaujímavých ľudí a naučil som sa niečo o remesle. V každom prípade pre mňa žiadny film nepredstavuje premárnený čas. A vôbec neverím tomu, žeby diváci čakali iba na to, že ich rozosmejem. Je pochopiteľné, že si to iba nahováram – a ak to tak je, budem si rád niečo nahovárať i naďalej,“ povedal o svojom povolaní.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Life