unsplash.com

Dnešní chlapi.

Hipsteri, mamkini maznáčikovia, drsňáci? Nezrelí chlapčekovia, ktorí nevedia čo chcú. Bývajú u rodičov aj keď majú dvadsaťpäť – tridsať. Pred dvadsiatimi rokmi, by bol dvadsaťpäťročný chlap šťastne ženatý minimálne s jedným dieťaťom. A dnes? Citovo nezrelý, nedostupný, ktorý hľadá buď dievča na jednu noc alebo žiarlivec, ktorý vám neustále kontroluje mobil, smsky, facebook, instagram, twitter a samozrejme vás. Nie, nie je to len dobou, výchovou ani povahovou. Samozrejme sa to netýka všetkých chlapov.

Niekde sa stala chyba. Ženy sa často pýtajú – kde je chyba? čo som spravila zle? prečo ma podviedol?

Zastávam názor, že nikdy nenastane chyba len na jednej strane. Vzťah dvoch ľudí nikdy nie je jednostranný. Tvoria ho dvaja ľudia, často úplne odlišní, ktorí robia chyby. Nikto nie je dokonalý. Jeden partner má možno väčší podiel viny ako druhý . No ani lístok sa bez vánku nepohne. My ženy často tolerujeme neveru, nadávky, ponižovanie. Vravíme si, veď on sa zmení. Ale priznajme si to. Ktorý chlap sa skutočne zmení? Žiadny. Kamarátkam tvrdíme, veď ma podviedol len raz a sľúbil, že už to nikdy neurobí. No ak to spravil raz a priznal sa, kde máte istotu, že to už nikdy neurobí? Nikde.

Dôvera je vo vzťahu alfou a omegou. Ak sa raz naštrbí už to nikdy nebude ako predtým. Samé sa musíme rozhodnúť či chceme dávať ďalšie šance číslo 235 alebo buchneme dverami a zavrieme túto kapitolu raz a navždy. Každá žena si zaslúži byť milovanou. Občas to samy nevidíme. Kamarátky, rodičia často aj ľudia, ktorí nás vôbec nemajú radi sa nám snažia otvoriť oči, aby sme si uvedomili, čo za chlapa máme. No my to nevidíme. Ružové okuliare, zamilované pohľady, bozky, ktoré stoja za to, nám bránia vnímať realitu. Náš vnútorný hlas nám šepká od tohto ruky preč, no srdce kričí svoje. Túžba byť milovanou je viac ako racionálny pohľad na vzťah, ktorý nemá budúcnosť. Nie nechcete sa zaňho vydať ani s ním mať deti ale mesačný románik ešte nikoho nezabil.
Potrebujeme útek od reality, stresu, práce, školy. Ktorá nás nebaví a nenapĺňa a  láska je kompenzáciou všetkého čo nám chýba. Láska aj hory prenáša a bohužiaľ aj tie, ktoré by mali zostať na mieste. A preto, ak chceš byť šťastná vo vzťahu, daj ruky preč a radšej odíď zo vzťahu, ktorý ti do života nič neprináša. Alebo ostaň sama. Možno si tak naučíš vážiť samú seba a naučíš sa vyvarovať sa chlapom, ktorý majú vo vzťahu na prvom mieste seba a nie „VÁS“.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Dating