Unsplash/Jason Briscoe

Varenie – pre niekoho oddych, záľuba, pre iného iba povinnosť, pri ktorej stráca nervy a čas. Či už máš niečo odvarené alebo si v kuchyni úplná začiatočníčka, určite sa ti zíde zopár dobrých rád, vďaka ktorým ti to pôjde ľahšie. Nie len, že ťa bude varenie baviť, ale ešte aj ušetríš ten čas.

Kým je pre jednu vrchol jej snahy šalát na večeru, iná dokáže vykúzliť aj trojchodové menu ako z reštaurácie. Varenie a pečenie by si však mala milovať, nie nenávidieť. Ak si stravu pripravuješ doma sama, má to niekoľko výhod:

  • presne vieš, čo do jedla dávaš, takže sa nemusíš báť umelých prísad a „tajných“ ingrediencií, o ktorých v reštaurácii nemusíš ani vedieť,
  • šetríš si peniaze, pretože varenie doma ťa vo výsledku vychádza lacnejšie ako stravovanie vonku,
  • učíš sa nové veci, môžeš to brať aj ako spoločnú aktivitu s partnerom.

Aby ti to šlo ako po masle, vybrali sme pre teba niekoľko videí, ktoré ťa za pár minút naučia to, na čo iní prichádzali možno aj roky. Sleduj, uč sa a skúšaj!

Užitočné triky, ktoré by ti možno nikdy ani nenapadli

Tipy, ktoré dobre poznajú tí najlepší šéfkuchári

A samozrejme, tipy od samotného Gordona Ramsayho. Kto ťa naučí viac?

Ako bonus – niekoľko chýb, ktoré robia v kuchyni začiatočníci. Vyhni sa im!

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Life