Recept: Valentínske srdiečka na slano aj sladko. Po tomto sa bude zalizovať každý muž
Life![Recept - valentínske srdiečka na slano aj na sladko](https://odzadu.startitup.sk/wp-content/uploads/2025/02/recept-valentinske-srdiecka-na-slano-aj-na-sladko-750x409.jpg?x70393)
Nie nadarmo sa hovorí, že láska ide cez žalúdok. A ktorý muž by nemal rád maškrtenie? Či už na sladko alebo na slano, máme pre teba zaručený recept k jeho srdcu. Čím iným svoju polovičku potešiť na sviatok zamilovaných, než valentínskymi srdiečkami?
Snažili sme sa dať dokopy recepty, ktoré budú jednoduché, rýchle a efektívne na prípravu, avšak zároveň naozaj chutné. Na svoje si prídu milovníci slaného, ale aj sladkého.
Recept na valentínske srdiečka na slano
Lístkové srdiečka plnené syrom a šunkou
Tieto srdiečka sú jednoduché na prípravu, no chutia luxusne! Lístkové cesto stačí rozvaľkať a vykrojiť z neho väčšie srdiečka. Na polovicu z nich polož plátok kvalitnej šunky a syra (ideálne eidamu alebo cheddaru), prikry druhou polovicou cesta a okraje jemne pritlač vidličkou.
Potri rozšľahaným vajíčkom a posyp sezamom, ľanovými semienkami, bylinkami alebo pokojne opäť nastrúhaným syrom. Peč v predhriatej rúre na 180 °C asi 15 minút, kým budú zlatisté a chrumkavé. Skvelo chutia s cesnakovým dipom alebo pikantnou omáčkou.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Lístkové srdiečka s pestom a parmezánom
Tieto slané srdiečka sú rýchle, voňavé a plné chutí. Lístkové cesto rozvaľkaj a natri ho bazalkovým pestom. Posyp strúhaným parmezánom a prikry druhou vrstvou cesta. Vykroj srdiečka, potri ich rozšľahaným vajíčkom a posyp rovnako, ako v prvom recepte. Peč pri 180 °C asi 12-15 minút, kým budú krásne zlatisté a chrumkavé. Podávať ich môžeš ako predjedlo alebo snack.
Lístkové srdiečkové taštičky s krémovým syrom a prosciuttom
Tieto lahodné taštičky majú dokonalý srdiečkový tvar a výnimočnú chuť. Lístkové cesto rozvaľkaj a vykroj z neho srdiečka. Na polovicu z nich nanes lyžičku krémového syra zmiešaného s bylinkami a polož naň stočený plátok prosciutta.
Prikry druhou polovicou cesta a okraje jemne pritlač vidličkou. Potri rozšľahaným vajíčkom a peč pri 180 °C asi 12 minút. Po upečení ich môžeš jemne pokvapkať medom pre dokonalú chuťovú harmóniu.
Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.