Kuchyňa – pre niekoho miesto, kde vypne hlavu a zapne svoju kreativitu, pre iného povinnosť, ktorú z duše nenávidí. Každopádne, dobré jedlo majú radi všetci. A s ním sa spájajú aj mnohé názvy a techniky, ktoré do moderného gastra patria. Uhádneš, o čo ide?

Čo je to demi-glace?

Správne! Nesprávne!

Ak bolo mäso pripravené technikou sous – vide, tak ...

Správne! Nesprávne!

Flambovanie, znamená, že sa pokrm ...

Správne! Nesprávne!

Keď máš zeleninu pripraviť blanšírovanú, tak ju treba ...

Správne! Nesprávne!

Poďme k dezertom: Aký je rozdiel medzi košíčkami a tartaletkami?

Správne! Nesprávne!

Čo je to ošatka?

Správne! Nesprávne!

Torta z fondánu je ...

Správne! Nesprávne!

Zoraď vybrané stupne prepečenia mäsa správne od najmenej prepečeného po najviac:

Správne! Nesprávne!

Čím sa vyznačuje odpaľované cesto?

Správne! Nesprávne!

Pojmy z kuchyne, ktoré poznajú iba znalkyne: Uhádneš, čo TIETO veci znamenajú?
AKÁ DOBRÁ SI V KUCHYNI?
Tak sa zdá, že pojmy z gastra nie sú nič pre teba. Buď máš toho ešte málo odvareného alebo ťa tieto pojmy prekvapili. Každopádne, mohla si sa naučiť niečo nové.
AKÁ DOBRÁ SI V KUCHYNI?
V kuchyni ti to ide, ale nie je to tvoja vášeň až tak, aby si poznala všetko dokonale. Niektoré pojmy pre teba neboli novinkou, iné ťa zrejme prekvapili. Aspoň si si rozšírila obzor.
AKÁ DOBRÁ SI V KUCHYNI?
Skvelé! Tu sa nám niekto do gastra naozaj vyzná. Buď je varenie a pečenie tvoja vášeň alebo si mala šťastie na odpovede. Každopádne, je skvelé mať prehľad v kuchyni.
Prihlasujem do newslettera...

Dostávaj najlepšie novinky z Odzadu

Prihlásením sa do newslettera súhlasíte s podmienkami ochrany súkromia.