Vzťah sa po narodení dieťatka zmení - na aké zmeny by sa mali pripraviť

Rozhodnutie mať dieťa je pre každý pár veľkým krokom. Ovplyvní obom partnerom kompletne celý život a nie len samotný vzťah. A keď už príde ten malý človiečik na svet, všetko, čo ste dovtedy poznali, či spôsoby akým ste ako pár fungovali, sa pravdepodobne od základov zmení.

Psychologička Mgr. Ingrid Molnárová z online poradne MOJRA.sk nám porozprávala viac o tom, akými zmenami partnerský vzťah zvyčajne prejde. Väčšina párov sa pre dieťatko rozhoduje dlhý čas. Zvažujú, prerátavajú, vizualizujú si budúcnosť.

No skutočná realita, ktorej po narodení bábätka čelia, dokáže mnohých doslova prevalcovať. Často, nech by sme sa akokoľvek snažili, nedokážeme sa stopercentne pripraviť na to, čo príde.

Vieme z rozprávania okolia, čo nás približne čaká. Vypočuli sme si množstvo scenárov, dokonalých aj tých katastrofických a taktiež nespočetne veľa rád. Musíte to robiť takto, toto robiť nesmiete, určite to dopadne takto a podobne.

Aký má však na to názor odborníčka? Akým výzvam bude čeliť vzťah po narodení bábätka, a na čo by sa partneri mali vopred pripraviť? A čo s*xuálny život?

Ako sa zmení dynamika vo vzťahu

„Príchod dieťaťa do rodiny prináša významné zmeny v dynamike vzťahu medzi partnermi,“ uvádza Mgr. Ingrid Molnárová. Podľa jej slov dochádza najmä k zmenám v týchto oblastiach.

Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.

Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.

Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.
Platba
Tlačidlo späť
Visa logo
Mastercard logo
Trust pay
Registrovať a zaplatiť
Ikona zabezpečenia
Zabezpečené šifrovaním
Trust pay
Platobné operácie sa odohrávajú na zabezpečených certifikovaných platformách spĺňajúcich tie najvyššie PCI DSS štandardy bezpečnosti.
Zrušiť predplatné môžeš kedykoľvek. Súhlasím s poskytnutím predpaltného a bol som poučený, že odsúhlasením jeho poskytnutia strácam právo na odstúpenie.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Dating