5 rád, ako oživiť svoje oblečenie a vystúpiť z davu

Obdivuješ outfity na uliciach, vo filmoch či sociálnych sieťach a premýšľaš, aké by bolo skvelé, ak by si sa podobne obliekala aj ty? No keď táto chvíľa nastane, zostaneš vo svojej komfortnej zóne? Poradíme ti, ako postupne nabrať odvahu a oživiť svoje oblečenie.

Ak si na určité kúsky a farby zvyknutá, ťažko sa dostáva z tohto stereotypu. A aj keď by si to možno rada zmenila, vždy ťa niečo zastaví. Možno strach, že budeš príliš vyčnievať z radu alebo obavy z toho, čo povedia ostatní, či ako ti dané vysnívané kúsky sadnú.

V takýchto prípadoch, ak skutočne túžiš po zmene, je dobré začať postupne. A môžeš nám veriť, že časom sa to začne zlepšovať a tvoj strach vystúpiť z davu ťa opustí. Buď taká, aká chceš byť a nenechaj sa ničím zbrzdiť. Často stačia drobné zmeny v šatníku, ktoré však značne pozdvihnú tvoje sebavedomie.

5 užitočných rád, ako oživiť svoje oblečenie

Začni zľahka – siahni po farbách

Pokiaľ si zvyknutá obliekať sa najmä do neutrálnych farieb, akými sú šedá, čierna či béžová, obohatenie šatníku o nejaké farby môže byť tým správnym krokom. Áno, tieto odtiene patria medzi najlepšie kombinovateľné, avšak to neznamená, že by si ich nemohla oživiť.

Siahni po bordovej či smaragdovej, ktoré sa výborne hodia do chladných dní. Tieto farby príliš nekričia, no aj tak ťa rozžiaria. Postupne sa možno odvážiš aj na iné farby, napríklad rôzne pastelové odtiene. Nikto netvrdí, že musíš chodiť ako papagáj, no už jemný kontrast dokáže rozžiariť celú tvoju osobu.

Ako oživiť svoje oblečenie - siahni po farbách
zdroj: Freepik/marymarkevich

Vyskúšaj vzory

Ak tvojmu šatníku dominujú jednofarebné kúsky, nadišiel čas zmeniť to. A čím iným, než vzormi? Konkrétne leopardí vzor je horúcim hitom tejto sezóny a nosí sa nielen na oblečení, ale napríklad aj na nechtoch. Nemusíš hneď chodiť prezlečená za leopardicu od hlavy po päty.

Pokojne si zvoľ menej nápadnú cestu a začni so vzormi na rôznych doplnkoch. Kabelke, šatke či rukaviciach. Práve hrejivé doplnky by mali byť neoddeliteľnou súčasťou tvojho outfitu počas chladných dní, ak chceš zostať v teple a zároveň vyzerať štýlovo. V TOMTO článku nájdeš aj ďalšie naše tipy.

Oblečenie oživ doplnkami

Pri doplnkoch ešte zostaneme. Tie totiž dokážu aj z obyčajného, jednoliateho outfitu vytvoriť niečo výnimočné. Ak si sa už rozhodla pre oblečenie v neutrálnych farbách, siahni po výrazných náušniciach, náhrdelníku či napríklad kabelke. Ide opäť o nežnejší spôsob, ako sa oslobodiť od šedej myšky, ktorá tvoju osobnosť drží v úzadí.

Stav na štýlové vrstvenie

Vrstvenie je výborným spôsobom, ako dodať outfitu šmrnc. Skombinuj napríklad sveter s dlhšou košeľou, neboj sa siahnuť po saku a na pančušky navleč ešte vlnené podkolienky. Fantázii sa medze nekladú, práve naopak. Oživíš tým nielen svoj outfit, ale vdýchneš aj starším, opozeraným veciam z tvojho šatníka nový život.

Vrstvenie - kožené sako
zdroj: Freepik/senivpetro

Poobzeraj sa po trendoch

A pokiaľ sa cítiš bezradná v tom, po akých kúskoch siahnuť, poobzeraj sa po trendoch. Vyskúšaj pokojne viacero, aby si si našla taký, v ktorom sa budeš cítiť skvelo a ešte ti aj dobre sadne. V tomto smere ti s radosťou poradíme aj my. U nás totižto nájdeš pravidelnú dávku trendov v oblasti topánok, oblečenia aj doplnkov.

Tak poďme spoločne vykročiť z módnej komfortnej zóny!

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Móda