Ak muž robí týchto 7 vecí, berie váš vzťah vážne

Muži a ženy sa od seba líšia v mnohých veciach. Inak myslíme, cítime aj konáme. A táto skutočnosť nás dokáže veľmi potrápiť predovšetkým v oblasti vzťahov. Pýtaš sa sama seba, ako ťa tvoj muž vníma? Ako vníma váš vzťah? Berie to, čo je medzi vami vážne? 

Tieto a mnohé ďalšie otázky víria v hlave možno aj tebe. Predovšetkým, ak sama cítiš, že muž po tvojom boku by mohol byť ten pravý. Vieš si s ním predstaviť budúcnosť, vidíš, ako starnete vedľa seba. No ako zistiť, čo cíti on?

Muži svoje pocity vyjadrujú podstatne menej než ženy. Často to trvá, kým sa vyslovia a preto môžeš mať isté pochybnosti. Alebo aj nie, pokiaľ venuješ pozornosť týmto signálom. Tie totiž za nich hovoria viac než jasne.

Ak muž robí týchto 7 vecí, berie váš vzťah vážne

Začne s tebou plánovať budúcnosť

Keď chlap začína brať vzťah vážne, jeho plány už nebudú orientované len na seba. Ak sa ťa začne pýtať na spoločné plány, od víkendových výletov až po dlhodobejšie ciele, je to jasný signál. Môže ísť o diskusie o potenciálnom bývaní, cestovateľských plánoch alebo trávení sviatkov. Ak začína plánovať a zohľadňuje pritom teba, už to pre neho nie je len nezáväzný a najmä chvíľkový flirt.

Predstaví ti svoj svet

Muž, ktorý to s tebou myslí vážne, ťa začne viac zapájať do svojho života. Zoznámi ťa so svojimi blízkymi, a to nielen povrchne, ale ako významnú osobu v jeho živote. Ak s tebou trávi čas nielen osamote, ale aj v spoločnosti tých, na ktorých mu záleží, je to jasné znamenie, že ťa vníma ako niekoho, s kým plánuje dlhodobý vzťah.

Keď chlap myslí vzťah vážne
zdroj: Freepik/teksomolika

Nájde si na teba čas aj v náročných dňoch

Veľmi spoľahlivým merítkom sú ťažšie, krušnejšie chvíle. Pretože keď muž prežíva náročné obdobie v práci alebo má osobné problémy, ale aj napriek tomu si na teba nájde čas a zdieľa s tebou svoje obavy, je to dôležitý znak. Vážne vzťahy sa budujú na spoločnej podpore a dôvere. Ak ťa považuje za niekoho, komu môže dôverovať a s kým chce zdieľať ťažšie chvíle, máš v jeho živote určite veľmi dôležité miesto.

Záleží mu na tvojich pocitoch

Muži, ktorí sú pripravení na vážny vzťah, sa starajú o to, aby sa ich partnerka cítila v pohode a bola šťastná. Ak sa ťa často pýta, ako sa cítiš, či niečo nepotrebuješ, a záleží mu na tvojom komforte, je to jasný signál. Tvoje emócie a potreby sú pre neho rovnako dôležité ako tie jeho.

Správny muž rieši problémy, namiesto toho, aby ich ignoroval

Vo vážnych vzťahoch sa problémy neprehliadajú, ale riešia. Ak sa muž začne aktívne zapájať do riešenia konfliktov a nezatvára oči pred problémami, znamená to, že mu na tebe záleží. Namiesto toho, aby sa vyhýbal konfrontáciám, hľadá spôsoby, ako zlepšiť váš vzťah a pracuje na ňom, čo je silným znakom zrelosti a vážnosti.

Začína hovoriť „my“ namiesto „ja“

Jeden z najjasnejších znakov toho, že chlap berie vzťah vážne, je, keď začne používať slovo „my“ namiesto „ja“. Keď začne hovoriť o vás ako o tíme, plánuje váš spoločný život a vníma vás ako dvoch ľudí, ktorí tvoria jeden celok. „My ideme na dovolenku,“, „My by sme mohli … “ – to všetko naznačuje, že vás vníma ako pevný pár a buduje s tebou budúcnosť.

Si jeho partnerka alebo druhá mama? Toto nie je láska
zdroj: Pexels/Bethany Ferr

Pokiaľ je muž ochotný robiť kompromisy

Muž, ktorý je pripravený na vážny vzťah, je ochotný prispôsobiť svoje návyky a robiť kompromisy. Už nejde len o jeho vlastné pohodlie a rozhodnutia, ale o vás dvoch ako pár. Ak je ochotný urobiť ústupky, aby sa vzťah harmonicky rozvíjal, znamená to, že pre neho váš vzťah stojí za to a je ochotný na ňom pracovať.

Každý vzťah si prechádza rôznymi štádiami a partneri sa tak často ocitajú na rázcestí. Rozdiely, na ktoré časom prichádzajú, bývajú tým, čo ich rozdeľuje. Avšak musí to tak naozaj byť? V exkluzívnom rozhovore nám psychologička prezradila, aké odlišnosti považujeme za zásadné, a či je možné ich prekonať.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Dating