Nečakané výzvy rodičovstva: Zachráňte svoj vzťah týmito radami

Každý vzťah prechádza viacerými transformáciami, ktoré nemusia byť vždy pozitívne. Jediné, čo vás bude držať pokope, je vaša láska a puto, ktoré ste si medzi sebou vybudovali. Keď do vášho vzťahu príde vytúžené dieťatko, môže to mnohé veci obrátiť o 180 stupňov. S takýmto radikálnym krokom sa nemusíte jednoducho vyrovnať, ale s týmito 3 radami sa vám to podarí.

Necíťte sa zle, keď po príchode dieťatka mávate viaceré nepríjemné pocity, pretože nemáte čas jeden na druhého. Váš vzťah dostáva poriadne zabrať a tá kôpka šťastia, ktorá vás mala spojiť, vás ešte viac rozdeľuje. To všetko však dokážete prekonať, ak budete lásku medzi vami aj naďalej pestovať. Nikdy neriešte zbytočnosti, ktoré nájdeš v TOMTO článku, lebo sa sami ničíte.

Vzťah s dieťaťom nekončí

Kedysi sa deti vychovávali o niečo ľahšie. Starí rodičia bývali doma a nemuseli pracovať do noci, mávali sme súrodencov, ktorí nám pomáhali. A teraz síce máme kopec moderných a „inteligentných“ domácich pomocníkov, napriek tomu je však tempo nášho života nenormálne zrýchlené. Preto často nemáme čas ani na seba, nieto ešte na našu polovičku. Nezabúdajte však na to, že váš vzťah musíte pestovať aj popri starostlivosti o bábätko.

Užívajte si maličkosti

Jedna z vecí, ktoré si už celkovo ako spoločnosť nestíhame v dnešnej dobe užívať, sú maličkosti. Aj vo vašom vzťahu si nájdite drobnosti, ktoré vám vyčaria úsmev na tvári. Napríklad, po rannom zobudení si nachystajte kávu a milý pozdrav na papierik, ktorý si partner prečíta. Prípadne mu ho nalepte na zrkadlo ešte večer a pri umývaní zubov mu ukážte, ako ho veľmi milujete. Alebo mu pripravte jeho obľúbené jedlo.

Variantov na drobnosti, ktorými viete „vysloviť“ lásku, je mnoho a vy si určite nájdete niečo, čo viete u vás využiť. Stačí iba trošku nápaditosti a pri voľnom čase si stihnete niečo nachystať. Už aj obyčajný bozk a slová vďaky dokážu divy. Pri uponáhľanosti a mnohých starostiach na to určite zabúdate.

Nečakané výzvy rodičovstva: Zachráňte svoj vzťah týmito radami
zdroj: Pexels/cottonbro studio

Vzťah potrebuje rande

Niekedy je život náročný a ak nemáte vo svojom okolí nikoho, kto by vám vedel dieťatko postrážiť, tak ho vezmite so sebou. Je však veľmi dôležité, aby ste si určili nejaké dni v týždni, kedy sa budete venovať iba jeden druhému. Rande môže prebiehať pokojne aj v domácom prostredí, ak sa opäť trošku posnažíte. Nezabúdajte na vašu lásku, lebo časom môže ochladnúť.

Dotyky, dotyky, dotyky

Áno, asi posledné, čo chce žena po pôrode, je s*x. To každá, ktorá si tým prešla, úplne chápe, avšak lásku si dokážete prejavovať aj inak. Dieťaťom váš spoločný život nekončí, len si ho musíte trošku inak usporiadať. Malé bábo nie je hore nonstop, a preto využite každú chvíľku, aby ste boli jeden s druhým.

Dotyky, bozky a objatia, aj to dokáže byť nádherná intimita, ktorá je teraz medzi vami asi trošku chladnejšia. Nezabúdajte na svoje potreby a skúste si nejakou cestou upevniť aj toto puto. Nikdy však nie na silu, to nemá žiadny význam. O všetkom otvorene komunikujte a nájdite si svoje tempo.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Dating