Keď zistíš, že partner nie je dokonalý - Takto zvládnete hádky

Každý vzťah prechádza rôznymi fázami. Zatiaľ, čo v tej prvej, keď ste obaja po uši zamilovaní, idú všetky problémy bokom, časom, keď zložíte ružové okuliare, pomaly vyplávajú na povrch. A často, ten dokonalý partner už nie je taký bezchybný, ako sa ti najskôr zdalo. 

Zrazu začínaš zisťovať, že vaše názory na rôzne veci sa nie vždy zhodujú a možno ťa to mierne zaskočí. Psychologička Mgr. Dominika Neprašová z online poradne ksebe nám v predchádzajúcom článku vysvetlila, aké rozdiely vo vzťahu patria medzi tie zásadné.

Tento raz nám prezradila spôsoby a techniky, ako sa tieto názorové nezhody, ale aj rozdielne pohľady na svet dajú zvládnuť. Pretože práve v tom je ukryté čaro pevného, dlhodobého vzťahu.

Zotrvať v ňom aj vtedy, keď zistíte, že tie chvíle nie sú iba ružové, ale môžu mať rôzne odtiene. V takých situáciách prichádza na rad uvedomenie si, či chceš skutočne po boku toho druhého byť. Zotrvať, vydržať a zvládnuť to precitnutie, ktoré príde po vytriezvení z oparu lásky, býva nesmierne náročné.

Vyžaduje si to množstvo úsilia, sebazaprenia a spracovávania rôznych náročných situácií, ktoré často bývajú hraničné. No práve toto oddeľuje skutočných partnerov od tých pobláznených.

Rozdielne povahy či hodnoty

V prvej časti exkluzívneho rozhovoru nám odborníčka prezradila, že niektoré rozdiely vo vzťahu s ním dokážu poriadne zamávať. Partneri ich len ťažko prekonávajú, avšak existujú spôsoby, ktorými sa to dá.

Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.

Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.

Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.
Platba
Tlačidlo späť
Visa logo
Mastercard logo
Trust pay
Registrovať a zaplatiť
Ikona zabezpečenia
Zabezpečené šifrovaním
Trust pay
Platobné operácie sa odohrávajú na zabezpečených certifikovaných platformách spĺňajúcich tie najvyššie PCI DSS štandardy bezpečnosti.
Zrušiť predplatné môžeš kedykoľvek. Súhlasím s poskytnutím predpaltného a bol som poučený, že odsúhlasením jeho poskytnutia strácam právo na odstúpenie.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Dating