Toxická rodina ťa môže zničiť - vyznačuje sa týmito 9 znakmi

Príbuzných si, bohužiaľ, nevyberáme. Psychologička Mgr. Bc. Barbora Brzáková Krelová z online poradne ksebe vysvetľuje, že rodina by však mala predstavovať bezpečné miesto. Miesto, kde nájdeme pochopenie, podporu, lásku, kde sa chceme vrátiť, pretože sa tam cítime dobre.

Avšak nie vždy je tomu tak. Ako opisuje odborníčka, každý rodinný príslušník je individuálna bytosť a niektorí jedinci dokážu svojmu okoliu život poriadne znepríjemniť. V ich prítomnosti sa často cítime „nesvoji“, nervózni a máme strach čokoľvek povedať.

Sú ti tieto pocity povedomé? Vzťahy však nie sú ani zďaleka iba čiernobiele, a preto nám expertka popísala, ako spoznáš toxických príbuzných. Pomôže ti pochopiť rozdiel medzi bežnými rodinnými nezhodami a skutočnými vysávačmi energie.

Signály, ktorými sa vyznačuje toxická rodina

Mgr. Bc. Barbora Brzáková Krelová nám predstavila najdôležitejšie varovné signály, pri ktorých by ti mala zasvietiť kontrolka. Nech už ide o akúkoľvek formu vzťahov.

Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.

Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.

Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.
Platba
Tlačidlo späť
Visa logo
Mastercard logo
Trust pay
Registrovať a zaplatiť
Ikona zabezpečenia
Zabezpečené šifrovaním
Trust pay
Platobné operácie sa odohrávajú na zabezpečených certifikovaných platformách spĺňajúcich tie najvyššie PCI DSS štandardy bezpečnosti.
Zrušiť predplatné môžeš kedykoľvek. Súhlasím s poskytnutím predpaltného a bol som poučený, že odsúhlasením jeho poskytnutia strácam právo na odstúpenie.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Life