chladnejšie počasie

Chladnejšie počasie patrí medzi bežnú časť roka, no niekedy na to nie sme pripravené. Aj takéto obdobie má svoje výhody a dá sa naň pripraviť. Nenahováraj si, že tvoja nálada bude závisieť len od toho, či vonku prší alebo nie. Toto je 5 tipov, ako sa prispôsobiť chladnejšiemu počasiu a užiť si ho.

Vymeň šatník

Začni tým, že si upraceš letné oblečenie do krabíc a vytiahneš teplejšie kúsky. V ženskom šatníku by nemali chýbať pohodlné svetre, mikiny a kabáty, ktoré ťa ochránia pred chladom. Uvedom si, že leto sa už skončilo a nastupuje chladnejšie obdobie, prečo môžeš ochorieť.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa ODZADU SK (@odzadu.sk)

Zútulni si bývanie

Chladnejšie počasie je krásnym obdobím na to, aby si si zútulnila domov. Pridaj si do bytu teplé deky, svetielka a vonné sviečky. Urobiť si pohodlie doma ti pomôže prijať zmenu počasia pozitívne a udržať si dobrú náladu aj v dňoch, keď bude vonku sychravo.

Prechádzky na čerstvom vzduchu

Ak sa chceš pripraviť na chladnejšie počasie, musíš ho aj cítiť. Dopraj si prechádzku alebo sa venuj outdoorovým športom. Pohyb na čerstvom vzduchu zlepší tvoju náladu, posilní imunitu a udrží ťa v kondícii, aj keď teploty klesnú. TU sa dočítaš o tom, aký šport je podľa povahy tvoj najobľúbenejší.

Staraj sa o svoje duševné zdravie

S chladnejším počasím môže prísť aj úpadok energie a nálady. Niektoré ženy majú dokonca problém s depresiami či úzkosťami, ktoré spôsobuje práve zmena počasia. Nenechaj sa ničím zastrašiť a uvedom si, že každé obdobie má aj svoje pozitívne stránky.

Pospi si počas dňa

Ak máš počas celého dňa dostatok času na schrupnutie, využi to. Zimné obdobie so sebou prináša aj unavenejšie dni, a preto je úplne v poriadku časté zívanie či vyspávanie. Pamätaj, tvoja nálada sa nemôže ovplyvniť počasím, pretože všetko závisí len od toho, ako to máš nastavené v hlave.

Chladnejšie obdobie nemusí byť nepríjemným časom. So správnou prípravou, teplým oblečením a pozitívnym prístupom môžeš toto obdobie využiť na starostlivosť o seba samu. Prispôsobenie sa novému počasiu ti umožní udržať si dobrú náladu a energiu aj v chladnejších mesiacoch.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Life