oblečenie
Pexels/Kai Pilger/Sasha Ineson

Čisté oblečenie by malo byť samozrejmosťou v každom šatníku, no niekedy sa môže stať, že aj po praní má nepríjemný zápach. Tento problém často vzniká kvôli chybám, o ktorých si doteraz možno nevedela.

Tu je 5 dôvodov, ktoré môžu spôsobiť, že tvoje oblečenie zapácha a neudrží si sviežu vôňu.

Plníš práčku na maximum

Ako sa hovorí, niektorých vecí stačí naozaj len málo. Jednou z častých chýb je preplnenie práčky na maximum, čo zabraňuje dôkladnému praniu oblečenia. Zvyšky nečistôt potom zostávajú v látke, a to vedie k nepríjemnému zápachu.

Zápach z oblečenia
zdroj: Unsplash/averie woodard

Málo pracieho prostriedku

Príliš malé množstvo pracieho prostriedku nemusí odstrániť všetku špinu ani pachy, a tak sa môže stať, že oblečenie bude po praní stále smrdieť. Používaj kvalitný prací prášok a aviváž pre príjemnú arómu. Pamätaj však, že nadmerné dávkovanie môže viesť k tomu, že sa zvyšky usadia v látkach.

Nečistíš práčku

Práčka si vyžaduje pravidelnú údržbu, pretože ak ju zanedbáš, môžu sa v nej hromadiť zvyšky pracích prostriedkov, plesne a baktérie, ktoré spôsobujú nepríjemné pachy. Na internete nájdeš množstvo tipov, ako ju vyčistiť, či už pomocou domácich riešení, alebo špeciálnych postupov. V našom článku TU sa dočítaš aj o trikoch, ktoré ti uľahčia prácu v domácnosti.

Nosíš oblečenie viackrát za sebou

Nosila si niekedy tričko aj niekoľko dní za sebou? Opakované nosenie tričiek, ponožiek a iných kúskov z tvojho šatníka môže spôsobiť nepríjemný zápach, ktorý môže pôsobiť odpudzujúco na tvoje okolie. Hygiena je základom každodenného života, preto by si sa mala snažiť nenosiť spodnú bielizeň a tričká viackrát po sebe.

Máš pohodené oblečenie v skrini

Oblečenie, ktoré zostane pohodené v uzavretej skrini bez dostatočného vetrania a údržby, môže začať zapáchať. Dbaj na to, aby boli tričká, nohavice, mikiny a podobné kúsky vždy suché a čisté.

Ak si všimneš, že tvoje prádlo nemá očakávanú vôňu, môže to byť dôsledkom mnohých faktorov. Dodržiavaním týchto rád zlepšíš vôňu a čistotu svojho šatníka.

Viac z kategórie Life