Ak máš doma preplnený šatník, týchto 7 pravidiel ti pomôže preriediť ho
Freepik/freepik

Vytriediť oblečenie môže byť pre mnohé často nadľudský výkon. Naše skrine bývajú plné vecí, ktoré sme síce nemali niekoľko rokov na sebe, no tak nejak sa ich nedokážeme vzdať. Je to aj tvoj prípad? Poradíme ti, ako vytriediť preplnený šatník.

Zmena ročného obdobia je ideálny čas na preriedenie šatstva. Stačí sa pritom držať niekoľkých užitočných pravidiel, ktoré ti rozhodovanie, čo nechať a čo dať preč, veľmi uľahčia.

7 pravidiel, ktoré ti pomôžu pretriediť preplnený šatník

Pravidlo jedného roka

Jednoduché pravidlo, ktoré však dokáže divy. Pozri sa do svojho šatníka. Ak v ňom vidíš kúsky, ktoré si na sebe nemala počas posledných dvanástich mesiacov, preč s nimi. Také oblečenie ti iba zbytočne zaberá priestor a pokiaľ nejde práve o plesové šaty, ktoré si vyžadujú skutočne výnimočnú príležitosť, nemáš dôvod ho v skrini ďalej skladovať.

Triedenie šatníka
zdroj: Freepik/freepik

Urči si hranicu citovej hodnoty

Niektoré kúsky si nechávame celé roky len kvôli citovej väzbe, ktorú voči nim máme. Avšak v tomto prípade by si si mala určiť pevné hranice. Chceš si nechať blúzku, ktorú si mala na vašom prvom rande? V poriadku. Ale naozaj nepotrebuješ sukňu, čo si si obliekla na to druhé, či sveter, ktorý ti oblial, keď ste boli po prvýkrát na káve. Predovšetkým, ak sú to veci, čo už dávno nenosíš.

Kvalita nad kvantitu

Zameraj sa na kvalitu a nie na kvantitu. Riaď sa tým nielen pri triedení šatníka, ale aj pri nakupovaní nových kúskov. Investuj radšej do kvalitného oblečenie či topánok, hoci ich budeš mať menej. Zaručene ti vydržia dlhšie a tvoj šatník nebude praskať vo švíkoch hneď obnosenými kúskami.

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Móda