Makhmud Muradov s rodinou

Unikla šokujúca informácia. Ako píše web Aktualně.cz, Makhmud Muradov prišiel o možnosť dlhodobo žiť v Česku. Podľa Ministerstva vnútra, ktoré vychádzalo z poznatkov polície, má pre štát predstavovať bezpečnostné riziko, kvôli spolupráci s kriminálnym podsvetím. Sám sa k tomu vyjadril pre český Deník N a v stories na svojom Instagrame.

Pred dvoma rokmi na povrch vyšla informácia, že Makhmud Muradov musel opustiť Česko, pretože mal byť nebezpečný pre verejnosť. Napokon sa to však vyriešilo a on sa naďalej mohol stretávať s dcérkou. Dokonca s partnerkou Sabinou Karáskovou prednedávnom spolu začali bývať. Teraz ale údajne musí krajinu opäť opustiť.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Makhmud Muradov (@makhmud_muradov)

Muradov údajne spolupracuje s kriminálnym podsvetím

MMA zápasník bojoval o prechodný pobyt rodinného príslušníka EÚ, keďže má dieťa s Češkou Monikou Bagárovou. Odbor azylovej a migračnej politiky mu podľa Aktualně.cz v máji povolenie neudelil. Dôvodom bolo, že vraj môže narušiť verejný poriadok. Muradov toto rozhodnutie napadol žalobou. Mestský súd v Prahe mu však nevyhovel a rozsudok má byť právoplatný.

Ministerstvo vnútra malo rozhodnúť na základe utajovanej správy Národnej centrály proti organizovanému zločinu. Podľa neho Macho udržuje dlhodobé styky s príslušníkmi balkánskeho organizovaného zločinu. Tieto kontakty mal nadviazať takmer hneď potom, čo prišiel do Česka.

Muradov sa utorkového súdneho pojednávania nezúčastnil. Jeho advokát uviedol, že zápasník má sťaženú možnosť obrany. Ministerstvo vnútra podľa neho podrobne nepriznalo, čoho sa mal dopustiť. Tým podľa obhajcu porušilo zákonnú povinnosť.

„Jedná sa o osobu mediálne, nadštandardne známu. Má milióny fanúšikov po celom svete. Je celkom logické, že navštevuje akcie, kde sa s ním veľa ľudí chce fotiť alebo ho pozývajú na rôzne akcie. Nie je v jeho silách v tomto množstve o každom vedieť, čo robí alebo či je závadnou osobou,“ mal povedať právnik.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Makhmud Muradov (@makhmud_muradov)

Pre Česko je vraj nebezpečný

Napriek všetkému utajovaná správa od polície mala obstáť a súd rozhodol jasne. Dokument popisuje zdroje, z ktorých sa čerpali informácie a uvádza sa, v čom Muradov predstavuje nebezpečenstvo pre Česko.

„Utajované informácie podávajú plastický, dlhodobý a ucelený obraz o tom, aké činnosti a kontakty žalobca v Českej republike rozvíjal vo vzťahu k nebezpečnému kriminálnemu prostrediu,“ uviedla sudkyňa s tým, že Muradov vraj má byť nebezpečný aj do budúcna.

Čo teraz Macho musí spraviť a ako sa k tomu vyjadril?

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Šoubiznis & Hot News