Strácaš čas

Čas je v živote to najcennejšie, čo máme. Niekedy ním plytváme na situácie, ktoré nemajú žiadnu pridanú hodnotu a ťahajú nás ku dnu. Máš pocit, že strácaš čas a nevieš sa nikam posunúť? Zbav sa týchto 5 zlozvykov a tvoj život bude v rovnováhe. 

Pamätaj, že to, čo bolo včera, už nezmeníš, no môžeš ovplyvniť to, čo bude zajtra.

Výčitky z minulosti

Ako sa hovorí, minulosť nikdy nezmeníš nech je akákoľvek. To, že si budeš vyčítať chyby, ktoré si urobila, ťa bude oberať o tvoj drahocenný čas a v konečnom dôsledku aj o dobrú náladu. Zahoď staré veci za hlavu a užívaj si prítomnosť.

Porovnávanie s ostatnými

Závisť nie je dobrá vlastnosť, a to isté platí aj o porovnávaní sa s ostatnými ženami. Každá z nás je výnimočná, dobrá a pekná v niečom inom. Nikto nespadol z neba dokonalý a vždy bude niečo, čo sa ti nebude páčiť. Maj sa rada taká, aká si a váž si svoj život.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa ODZADU SK (@odzadu.sk)

Neustále kontrolovanie sociálnych sietí

Máš občas pocit, že celý tvoj deň sa točí okolo ničnerobenia? Čas na sociálnych sieťach môže rýchlo ubiehať, pričom sa často dozvieš len o bezvýznamných detailoch zo života iných. Skús obmedziť tento „koníček“ a nastav si časový limit. Taktiež zváž odhlásenie sa z účtov, ktoré ti neprinášajú žiadnu pridanú hodnotu.

Negatívne myslenie a sťažovanie sa

Trávenie času sťažovaním sa na veci, ktoré nemôžeš zmeniť, ťa nikam neposunie. Negatívne myslenie ťa len zbytočne vyčerpáva. Namiesto „nariekania“ na celé okolie, hľadaj riešenia, ktoré ti pomôžu k zmene. Ak ťa trápia zlé a menej pozitívne myšlienky, v našom článku TU sa dočítaš o tom, ako sa ich zbaviť.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa ODZADU SK (@odzadu.sk)

Zostávanie v práci, ktorá ťa ničí

Pracovať musí azda každá z nás, a preto musíš mať také zamestnanie, ktoré ťa bude aspoň čiastočne baviť. Ak do práce chodíš s nechuťou a utrpením, zrejme sa to odzrkadlí na tvojich výkonoch.

Ak vo svojom živote niečo zmeníš, veci sa začnú hýbať tým správnym smerom. Obmedz čas na sociálnych sieťach a začni robiť niečo, čo ťa napĺňa a baví, pretože len na tom záleží. Nečakaj na správny moment, urob si ho.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Life