Zostávaš vo vzťahu

Láska nie je jednoduchá, no nemala by nás ani psychicky ničiť. Ak sa pri svojom partnerovi trápiš a necítiš k nemu to, čo predtým, nie je to dobré. Chceš vedieť, prečo zostávaš vo vzťahu, aj keď trpíš? Toto je 5 dôvodov. 

Prečo napriek bolesti mnohí ľudia zostávajú vo vzťahu? Čo ich drží v nešťastných a toxických situáciách? Toto je 5 najčastejších dôvodov, prečo sme s chlapmi aj keď vieme, že to nemá ružovú budúcnosť.

Bojíš sa samoty

Niektoré ženy nechcú byť single, pretože celý život chodili zo vzťahu do vzťahu. Ak s ním stále zostávaš, aj keď vyslovene trpíš, zrejme sa bojíš samoty a toho, že na všetko ostaneš len ty a prázdnota. Uvedom si, že človek potrebuje tráviť čas len sám so sebou, aby si urovnal všetky myšlienky, takže sa toho nemusíš báť.

Máš obmedzené financie

Nie je žiadnym tajomstvom, že väčšina chlapov prispieva alebo minimálne pomáha ženám s platením účtov. Ak s ním zostávaš vo vzťahu, pravdepodobne sa bojíš, že nebudeš mať čo jesť alebo nebudeš môcť platiť nájom. Tento strach môže pôsobiť hrôzostrašne, no ak budeš v takomto vzťahu zotrvávať len kvôli tomu, odzrkadlí sa to na tvojom zdraví.

Zostávaš vo vzťahu
zdroj: Pexels/Karolina Grabowska

Nízke sebavedomie

Ak nemáš dostatočné sebavedomie, môžeš si myslieť, že si nezaslúžiš lepší vzťah alebo že by si bez súčasného partnera nebola schopná žiť plnohodnotný život. Takýmto správaním spôsobuješ to, že sa podceňuješ a prijímaš správanie partnera, ktoré by si inak nezniesla, len aby si si zachovala pocit stability.

Miluješ ho

Ubližuje ti, bije ťa alebo ťa psychicky týra? Dôvod, prečo s ním chceš zostať, môže byť aj ten, že ho napriek všetkému miluješ a nechceš sa ho vzdať. Pamätaj, zaslúžiš si skutočnú lásku plnú radosti a šťastia a nie chlapa, ktorý ťa pomaly, ale iste ničí. V našom článku TU nájdeš 4 znaky, vďaka ktorým sa utvrdíš v tom, že máš doma tyrana.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa ODZADU SK (@odzadu.sk)

Máš s ním deti

Deti, záväzky alebo spoločné vlastníctvo môžu byť dôvodom, prečo sa niekto rozhodne zostať v nešťastnom vzťahu. Strach z rozbitia rodiny je silnou motiváciou na zotrvanie. Takáto situácia môže viesť k ešte väčšiemu napätiu a vytvoriť toxické prostredie nielen pre vás, ale aj pre vaše deti.

Tak čo, zostávaš vo vzťahu kvôli týmto dôvodom aj ty? 

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Dating