Všetky chceme byť obľúbené, avšak často si priazeň ostatných samé ničíme. Ak chceš, aby ťa ľudia mali radšej, prestaň robiť týchto 9 vecí.

Všetky túžime po tom, aby nás druhí mali radi, avšak často si túto priazeň od ostatných samé ničíme. Vieš, akým veciam sa vyhnúť, aby ťa ľudia mali radšej? 

Nerob týchto 9 vecí, ak chceš, aby ťa ľudia mali radšej

Vyhni sa prehnanej kritike

Pamätaj si, že neustále kritizovanie druhých, ľudí odrádza. Skús sa namiesto toho zamerať na pozitívne aspekty a ponúkni konštruktívnu spätnú väzbu. Zastaň rolu tej, čo povzbudzuje a podporuje ostatných. To ľudia ocenia omnoho viac než neustálu kritiku.

Neklam

Neúprimnosť a klamstvá môžu nadobro zničiť dôveru, ktorá v akomkoľvek vzťahu panuje a tá sa len veľmi ťažko obnovuje. Buď úprimná vo svojich slovách aj činoch. Ľudia si vážia práve čestnosť a otvorenosť, ktorá posilňuje vzájomné vzťahy.

Bolestivý vzťah s alkoholikom
zdroj: Unsplash/Tamara Bellis

Nesťažuj sa

Stále sťažovanie sa môže byť vyčerpávajúce a nepríjemné pre tvoje okolie. Skús sa sústrediť na pozitívne stránky života a riešenie problémov namiesto neustáleho bedákania.

Nebuď sebestredná

Pokiaľ si neustále zahladená iba sama do seba a riešiš len svoje problémy, ľudia nadobudnú pocit, že sa o iných nezaujímaš. Uč sa počúvať a zaujímať sa o životy druhých. Daj najavo, že ti záleží na ich pocitoch a skúsenostiach.

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Life