Páči sa ti kamarát?

Ocitla sa niekedy v situácii, kedy sa ti páčil tvoj kamarát? Nie je to vôbec jednoduché, keďže ide o delikátnu záležitosť. Môže to mať vplyv na vaše priateľstvo. Avšak, je to bežné a riešiteľné. Tu je niekoľko tipov, ako sa vyrovnať s týmto citovým zmätkom. Ako zvládnuť situáciu, aby si zachovala priateľstvo medzi vami, a možno aj získala niečo viac?

Čo robiť, ak sa ti páči kamarát?

1. Uvedom si svoje pocity

Prvým krokom je pochopiť a priznať si svoje pocity. Nechci ich ignorovať alebo popierať, pretože tým len predlžuješ svoje trápenie. Uvedom si, čo k svojmu kamarátovi cítiš a premýšľaj o tom, prečo sa ti páči. Možno je to len dočasné poblúznenie, alebo naopak, hlboké city, ktoré stoja za zváženie.

Ako sa dostať z friendzone?
zdroj: Pexels/Ekaterina Belousova

2. Zhodnoť situáciu

Premýšľaj o vašom kamarátstve a o tom, čo by sa mohlo stať, ak by si sa rozhodla premeniť priateľstvo na niečo viac. Zváž, či ide o niekoho, kto by mohol byť tvojím partnerom a či by ste obaja zvládli prechod do vzťahu. Nezabúdaj na to, že niektoré kamarátstva sa po takomto kroku môžu zmeniť, a to nielen pozitívne.

3. Porozprávaj sa s ním

Ak si si istá svojimi pocitmi a rozhodla si sa, že chceš vedieť, či je to obojstranné, najlepší spôsob je otvorená komunikácia. Kľúčom je úprimnosť. Povedz mu, čo cítiš. Vysvetli mu, že si vážiš vaše priateľstvo, ale zároveň k nemu prechovávaš aj iné city. Buď pripravená na rôzne reakcie a snaž sa prijať jeho odpoveď s pochopením.

4. Rešpektuj jeho odpoveď

Rešpektuj, čo ti tvoj kamarát povie. Ak city nezdieľa, neber to ako odmietnutie, ale ako vyjadrenie jeho aktuálnych pocitov. Snaž sa zachovať si priateľstvo a rešpektovať jeho rozhodnutie, aj keď to môže byť bolestivé. Daj si čas na zotavenie a nezabúdaj, že tvoje pocity sa časom môžu zmeniť.

Páči sa ti kamarát?
zdroj: Pexels/Khabbab Abdelmaqsoud

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Dating